NATO: Washingtonul 'încurajează' Turcia să ratifice 'rapid' aderarea Suediei
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
SUA 'salută' ratificarea anunţată de către Turcia a aderării Finlandei la NATO, dar 'încurajează' Ankara să ratifice de asemenea 'rapid' aderarea Suediei, a declarat vineri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, relatează AFP.

De altfel, Washingtonul 'cere Ungariei să finalizeze fără întârziere procedura de ratificare pentru Suedia şi Finlanda', a spus el într-un comunicat. 'Statele Unite consideră că aceste două ţări ar trebui să devină membre NATO cât mai curând posibil', a adăugat oficialul american.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că şi-a dat în cele din urmă acordul pentru aderarea Finlandei la NATO, parlamentul turc urmând să ratifice aderarea acestei ţări, nu însă şi pe cea a Suediei.

În privinţa Suediei, Erdogan a spus că va continua discuţiile cu aceasta asupra chestiunilor legate de terorism şi că ratificarea de către Turcia a intrării acestei ţări în Alianţa Nord-Atlantică va depinde de măsurile luate de guvernul suedez. Între timp, Ungaria, singura ţară membră NATO în afară de Turcia care nu a ratificat aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, a anunţat că va ratifica pe 27 martie aderarea Finlandei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel