Data actualizării:
Data publicării:

NATO revine cu un nou mesaj, după ce Ucraina a reacționat furios la sugestia unui înalt oficial al Alianței care a vorbit despre cedarea de teritorii către Rusia

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Alianța Nord-Atlantică a clarificat remarcile lui Stian Jenssen despre cedarea de teritorii ucrainene către Federația Rusă.

Având în vedere despre disputa diplomatică dintre NATO și Ucraina, declanșată de o sugestie a lui Stian Jenssen, șeful de cabinet al secretarului general Jens Stoltenberg, că Ucraina ar putea fi nevoită să cedeze teritorii în schimbul aderării la alianță, NATO a făcut noi precizări.

Remarca lui Jenssen a dus la o reacție furioasă a Kievului, care a descris ideea drept „ridiculă” și „absolut inacceptabilă”. În plus, comentariile oficialului Stian Jenssen au atras o atenție deosebită, deoarece au reprezentat o schimbare semnificativă față de poziția de lungă durată a șefului său, conform căreia NATO sprijină integritatea teritorială a Ucrainei și că este la latitudinea Ucrainei să decidă când și cum să negocieze.

Ca să înlăture orice suspiciune, după reacția furioasă de la Kiev, Alianța Nord-Atlantică a reiterat poziția de lungă durată a lui Jens Stoltenberg, în această seară.

Într-o declarație adresată radiodifuzorului de stat ucrainean Suspilne, un purtător de cuvânt al NATO a declarat:

„Vom continua să sprijinim Ucraina atâta timp cât va fi necesar și ne angajăm să obținem o pace justă și de durată. Poziția Alianței este clară și nu s-a schimbat”, a precizat purtătorul de cuvânt.

CITEȘTE ȘI       -      Ucraina, o nouă variantă pentru legea minorităților. Documentul spune că drepturile românilor pot fi limitate prin lege

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel