Data publicării:

NATO răspunde declarației Papei: „Ucraina are nevoie de arme, nu de steaguri albe”

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dialog Aurescu - Stoltenberg: Este important ca NATO şi aliaţii să continue sprijinul pentru Ucraina
Dialog Aurescu - Stoltenberg: Este important ca NATO şi aliaţii să continue sprijinul pentru Ucraina
Secretarul General al NATO spune că Ucraina are nevoie de „mai multe arme, nu steaguri albe”, ca răspuns la afirmațiile Papei.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, nu este de acord cu remarcile Papei Francisc conform cărora Ucraina ar trebui să aibă "curajul steagului alb" și să negocieze încheierea războiului cauzat de invazia în plină desfășurare a Rusiei.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat Reuters și-a exprimat opinia cu privire la „steagurile albe” ale Ucrainei.

Potrivit lui Stoltenberg, "dacă dorim o soluție negociată, pașnică și durabilă (la războiul din Ucraina - n.red.), calea de a ajunge acolo este de a furniza sprijin militar Ucrainei".

El a adăugat că "ce se întâmplă în jurul unei mese de negocieri este intrinsec legat de puterea de pe câmpul de luptă".

Întrebat dacă cuvintele sale înseamnă că acum nu este momentul să se discute despre "steaguri albe" pentru Ucraina, Secretarul General al NATO a răspuns: "Nu este momentul să se vorbească despre predarea Ucrainei. Acest lucru ar fi o tragedie pentru ucraineni și ar fi periculos pentru noi toți."

Pe 9 martie, Reuters a raportat că Papa Francisc a afirmat într-un interviu din februarie că Ucraina ar trebui să aibă ceea ce el numește "curajul steagului alb" și să negocieze încheierea războiului cu Rusia.

Vaticanul a clarificat ulterior remarcile Papei, subliniind că acesta pleda pentru un armistițiu și reluarea negocierilor, nu pentru ca Ucraina să se predea, evidențiind cuvintele Papei că "Negocierea nu înseamnă niciodată predare".

Ministrul de Externe polonez, Radosław Sikorski, a răspuns declarației Papei Francisc, afirmând că Papa ar trebui să îl îndemne pe președintele rus, Vladimir Putin, să-și retragă forțele de ocupație din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru afaceri externe a remarcat că pacea este "în mâinile unei singure persoane", președintele rus Vladimir Putin, deoarece el a declanșat războiul și este cel care continuă să-l ducă.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a răspuns sugestiei Papei Francisc afirmând că steagul Ucrainei este galben și albastru, nu alb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel