NATO, raport privind tendinţele în Ştiinţă. Mircea Geoană: Noile tehnologii schimbă modul în care se câștigă războaiele
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a transmis un mesaj ferm, cu prilejul lansării Raportului NATO privind tendințele 2023-2043 pentru Știință și Tehnologie, în calitatea sa de şef al board-ului de Inovare al Alianţei Nord-Atlantice.

Geoană a reamintit, de altfel, cu nedisimulată satisfacţie, că “job”-ul cel mai onorant, încredinţat lui de Secretarul General Jens Stoltenberg la primirea înaltei funcţii, a fost îndemnul de a fi ”campionul inovării”. O misiune deopotrivă “provocatoare, captivantă, plină de satisfacţii”.

Mulţumindu-le celor peste 5000 de oameni de ştiinţă, cercetători şi ingineri care susţin reţeaua unică în lume de inovare a NATO, Mircea Geoană a ţinut să sublinieze că eforturile continue de a dezvolta noi tehnologii la nivelul Alianţei Nord-Atlantice sunt dublate de principiile utilizării etice, responsabile, a acestora. De altfel, noile tehnologii, pe lângă faptul că schimbă, cu o viteză nemaintâlnită, modul în care trăim şi muncim, schimbă şi modul în care sunt purtate şi câştigate războaiele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel