NATO interzice TikTok pe dispozitive
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
NATO a interzis oficial angajaților să descarce aplicația de social media TikTok pe dispozitivele lor furnizate de NATO, invocând preocupări de securitate, potrivit a doi oficiali NATO.

Oficialii NATO au trimis o notă personalului vineri dimineață în care anunță interdicția, au spus oficialii. Nota a oficializat interdicția, dar TikTok nu a fost cu adevărat utilizabil pe dispozitivele emise de NATO înainte, oricum, au spus oficialii, din cauza restricțiilor tehnologice interne, potrivit CNN.

„Securitatea cibernetică este o prioritate de vârf pentru NATO. NATO are cerințe solide pentru determinarea aplicațiilor pentru uz comercial oficial. TikTok nu este accesibil pe dispozitivele NATO”, a declarat un oficial NATO pentru CNN.

NATO este cel mai recent organism guvernamental care a interzis aplicația din cauza temerilor că Guvernul chinez ar putea avea acces la datele utilizatorilor TikTok prin intermediul companiei-mamă din China, Bytedance. SUA, Regatul Unit, Norvegia, Parlamentul European și alte națiuni au interzis deja aplicația de pe dispozitivele emise de guvern.

Citește și: Chinezii de la Tik Tok au primit un ultimatum de la administrația Biden: Ori vând aplicația, ori se vor confrunta cu interdicția americană

CEO-ul TikTok, Shou Chew, a subliniat parlamentarilor americani la începutul acestei luni că compania este complet independentă de Beijing și a spus că „nu a văzut nicio dovadă că Guvernul chinez are acces la acele date; nu ne-au cerut niciodată, noi nu am furnizat.”

El a adăugat că TikTok își mută datele în SUA, pentru a fi stocate pe teritoriul SUA de către compania americană Oracle.

Cu toate acestea, guvernele occidentale rămân sceptice.

TikTok ar trebui „închis într-un fel sau altul”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken Congresului la începutul acestei luni într-o audiere separată, în aceeași zi în care Chew depunea mărturie. „În mod clar, noi, administrația și alții suntem ocupați de provocarea pe care o reprezintă și luăm măsuri pentru a o aborda.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel