România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 17 oct, 15:50
NATO intervine după ce Turcia a lansat o rachetă în zona Mării Negre. "Acest sistem poate prezenta un risc"
rachete
NATO avertizează Turcia să nu folosească sistemul rusesc de apărare antiaeriană S-400.

NATO şi-a exprimat sâmbătă îngrijorarea faţă de informaţiile potrivit cărora Turcia, ţară membră a Alianţei, ar fi folosit sistemul rusesc de apărare antirachetă S-400 pentru prima dată în timpul unui exerciţiu, transmite Agerpres, citând AFP.

"Acest sistem poate prezenta un risc pentru avioanele aliate şi poate afecta relaţiile dintre aliaţii NATO. Orice test cu sistemul de apărare antiaeriană S-400 de către Turcia, dacă se confirmă, este regretabil", a spus purtătoarea de cuvânt a NATO.", a declarat o purtătoare de cuvânt a Alianţei cu sediul la Bruxelles.

Media turce au relatat anterior că guvernul de la Ankara a testat rachete sol-aer pentru prima dată în condiţii operaţionale în apropierea oraşului Sinop de la Marea Neagra vineri. Comentarii similare pe acest subiect fuseseră formulate deja de Washington. SUA au exclus deja Turcia din parteneriatul lor cu privire la avioanele de luptă F-35 din cauza achiziţionării sistemului de rachete rusesc S-400 şi au ameninţat Ankara şi cu alte sancţiuni. Pe de altă parte, Turcia susține că are nevoie de propriul sistem de apărare și din acest motiv a testat acest sistem. S-400 este un sistem mobil de apărare antiaeriană care poate ţinti avioane, rachete şi alte obiective aeriene.


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro