Data publicării:

NATO condamnă cu fermitate atacul Rusiei asupra Ucrainei

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
NATO condamnă cu fermitate atacul Rusiei asupra Ucrainei
NATO condamnă cu fermitate atacul Rusiei asupra Ucrainei
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat joi 'atacul nesăbuit şi neprovocat' al Rusiei asupra Ucrainei, avertizând că acesta pune în pericol 'nenumărate' vieţi.

Condamn cu fermitate atacul nesăbuit şi neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieţi civile. Încă o dată, în pofida avertismentelor noastre repetate şi a eforturilor noastre neobosite de diplomaţie, Rusia a ales calea agresiunii împotriva unei ţări suverane şi independente', a declarat Stoltenberg într-un comunicat, citat de AFP.

Aliaţii NATO se vor reuni pentru a aborda consecinţele acţiunilor agresive ale Rusiei. Suntem alături de poporul ucrainean în aceste momente cumplite. NATO va face tot ceea ce este necesar pentru a proteja şi apăra toţi aliaţii, a adăugat el.

 Secretarul general al ONU: Războiul declanşat de Rusia în Ucraina trebuie să înceteze acum

'Războiul' declanşat de Rusia în Ucraina, care 'nu are niciun sens', 'trebuie să înceteze acum', a implorat în noaptea de miercuri spre joi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, după o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate, relatează AFP. 

Preşedinte Putin, în numele umanităţii, retrageţi-vă trupele în Rusia!', a spus şeful ONU, vizibil emoţionat de anunţul privind o operaţiune militară rusă în Ucraina în mijlocul unei sesiuni de urgenţă a Consiliului de Securitate.

'Este cel mai trist moment din mandatul meu de secretar general al Naţiunilor Unite', a adăugat el. 'În numele umanităţii, nu permiteţi declanşarea în Europa a ceea ce ar putea fi cel mai mare război de la începutul secolului', a insistat Antonio Guterres. În opinia sa, conflictul ar putea avea consecinţe 'devastatoare pentru Ucraina, pentru Rusia', şi imprevizibile pentru economia mondială deja puternic lovită de pandemia de COVID-19.

În cazul în care conflictul 'conduce la un război generalizat, este dificil de prevăzut cât de dramatic va fi, în privinţa numărului de persoane care ar muri, a numărului de persoane strămutate, a numărului de persoane care ar pierde speranţa în viitor', a mai afirmat secretarul general al ONU.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, justificare. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel