„NATO ar pierde un război nuclear în 30 de minute”, se laudă șeful agenției spațiale rusești
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
bomba nucleara
bomba nucleara
Un oficial rus s-a lăudat că Rusia va distruge țările NATO în „jumătate de oră” dacă conflictul ar escalada la utilizarea armelor nucleare.

Dmitri Rogozin, șeful Agenției Spațiale a Rusiei Roscosmos și fost viceprim-ministru, a declarat duminică că, în cazul unui război nuclear, „țările NATO vor fi distruse de Rusia într-o jumătate de oră”.

El a subliniat că un astfel de eveniment „nu poate fi permis deoarece consecințele vor avea impact asupra [întregului] Pământ”.

Rusia a stârnit teamă și îngrijorare cu privire la potențiala utilizare a armelor nucleare.

În calitate de șef al Roscosmos, Rogozin supraveghează lansarea și gestionarea sateliților Rusiei, care ar include o anumită trecere în funcții de informații și de sprijin de război.

Dar Rogozin nu este străin de comentarii ciudate.

El a făcut mai multe comentarii acide în urma sancțiunilor occidentale care au pedepsit Rusia pentru invadarea Ucrainei, inclusiv amenințări la adresa Stației Spațiale Internaționale.

El a susținut, de asemenea, că rachetele rusești sunt „cele mai de încredere din lume” și a sugerat că oamenii care au planificat sancțiunile „suferă de boala Alzheimer”.

Șeful Roscosmos: Totul este conform planului

Racheta nucleară, numită ”Satan 2” în Occident, ​​este una dintre cele mai mari și cu cea mai lungă rază de acțiune din lume, capabilă să transporte până la 15 focoase, despre care Rusia susține că o face de neoprit împotriva oricărei apărări actuale. Rusia intenţionează să desfăşoare prima unitate militară înarmată cu rachete Sarmat cu capabilităţi nucleare nu mai târziu decât în această toamnă.

Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale Roscosmos, i-a spus lui Solovyov că 46 de rachete vor fi construite în unitatea din Krasnoyarsk, Siberia, la sfârșitul acestui an. ”La noi totul este conform planului”, a spus el. 

Putin a supravegheat săptămâna trecută prima lansare de probă cu succes a rachetei, spunând că marchează un ”eveniment semnificativ în dezvoltarea armelor avansate ale armatei ruse”. El s-a lăudat că racheta este ”unică în lume” și că nimic asemănător nu va exista ”pentru mult timp”.

”Noul complex are cele mai înalte caracteristici de performanță și poate sparge toate sistemele moderne de apărare antirachetă”, a spus el.

În urmă cu câteva zile, Solovyov a ameninţat cu un război împotriva Europei și a celor care furnizează armament Ucrainei. ”Nu vom avea milă”, a amenințat jurnalistul rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel