Data actualizării:
Data publicării:

NATO a ridicat starea de alertă aeriană, după incidentul de la granița României

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Unitățile de poliție aeriană NATO au fost plasate în alertă maximă după ce un avion de luptă rus a interceptat vineri o aeronavă poloneză aflată în patrulare pentru agenția de frontieră a UE Frontex.

Un oficial NATO, vorbind anonim, a declarat că detașamentele de poliție aeriană au fost puse într-o pregătire mai mare ca răspuns la „comportamentul periculos” al avionului militar rus în vecinătatea aeronavei poloneze Frontex deasupra Mării Negre, la granița României, conform BNN.

Oficialul a mai declarat că NATO „rămîne vigilentă” și a adresat alte întrebări autorităților poloneze. Incidentul a avut loc pe fondul tensiunilor crescânde dintre Rusia și NATO, cu o activitate militară sporită în regiunea Mării Negre.

Acest accident a succedat incidentelor similare dintre aeronavele militare ruse și ale NATO, inclusiv contactul dintre un avion de luptă rus și o aeronavă de supraveghere a Marinei SUA în 2016.

Misiunea de poliție aeriană a NATO este concepută pentru a asigura integritatea spațiului aerian al membrilor NATO și al țărilor partenere. Misiunea implică desfășurarea rapidă de avioane de luptă pentru a identifica și intercepta aeronave neautorizate sau potențial ostile care se apropie de spațiul aerian NATO.

Situația dintre Rusia și NATO a fost tensionată în ultimii ani, cu dezacorduri pe probleme precum Ucraina, exerciții militare și apărarea antirachetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel