Naționala de handbal masculin s-a calificat la primul tur de baraj pentru Campionatul Mondial
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Javier Balseiro - Pexels
Foto: Javier Balseiro - Pexels
România s-a calificat pentru primul tur de baraj al mondialului.

Echipa națională de handbal masculin a învins duminică seara echipa Moldovei, în cadrul turneului preliminar de calificare la Campionatul Mondial din 2023, turneu defășurat la sala „Horia Demian” din Cluj Napoca. În urma rezultatelor înregistrate, România s-a calificat pentru primul tur de baraj.

La turneul de la Cluj Napoca trebuiau să participe echipele naționale ale României, Israelului, Moldovei și Ciprului. Ultima a renunțat la participare, invocând un număr mare de cazuri de COVID-19, astfel că s-au jucat doar 3 meciuri.

România a câștigat ambele partide. Vineri, elevii lui Xavi Pascual au trecut de Israel, cu 33-30 (18-18), pentru ca duminică, România să se impună categoric în fața Moldovei, cu 33-23 (18-15).

Tricolorii au condus de la un capăt la altul, totuși, prima repriză fiind ceva mai echilbrată, înregistrând și două rezultate de egalitate, la 12-12 și 14-14.

În partea secundă, România, care a avut câțiva titulari absenți, a dominat, chiar și în momentele d einferioritate, desprinzându-se pe final la 10 goluri avans.

România a câștigat astfel turneul preliminar și va juca în luna martie în primul tur de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial, urmând să își afle adversara după desfășurarea Campionatului European ce are loc luna aceasta, între 13 și 30 ianurie, în Ungaria și Slovacia, transmite Mediafax.

Citeşte şi: Minaur Baia Mare debutează cu victorie în grupele European League la handbal feminin

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a obținut o victorie în prima etapă a Grupei B din EHF European League, după ce a învins duminică seara pe polonezele de la Zaglebie Lubin, cu 34-32 (18-14) în etapa de debut a fazei grupelor, din cea de a doua competiție europeană la nivel de club.

Cele două echie și-au împărțit perioadele de dominație în primele 20 de minute ale meciului, în care Minaur a condus până la 4-3, după care polonezele au trecut în avantaj pe care l-au deținut până la 8-9.

Baia Mare e jucat mai bine pe finalul reprizei și a întrat la vestiare cu 4 goluri avans (18-14).

Zaglebie a fost ceva mai agresivă în partea secundă și a profitat de câteva greșeli inexplicabile ale băimărencelor, caracterizate de antrenorul Raul Fotonea drept „de grădiniță” la cel de al doilea time-out luat în momentul în care oaspetele egalaseră pe tabela de marcaj (29-29).

În ultimele minute, gazdele au administrat bine o inferioritate numerică, iar Andreea Popa a făcut un final de meci excelent, aducând liniștea în rândul pătimașilor suporteri băimăreni, cu două goluri consecutive.

Cele mai multe goluri ale lui Minaur au fost marcate de Andreea Popa și Cristina Laslo, ambele câte 7, urmate de Asuka Fujita (6) și Jelena Lavko (5). La oaspete cea mai bună marcatoare a fost Arianna Gorna, cu 5 reușite.

În cea de a doua etapă a Grupei B, din European League, Minaur Baia Mare va întâlni în deplasare, pe BBM Bietigheim, din Germania, pe 15 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel