Naţionala de handbal feminin, calificată la Jocurile Olimpice de la Rio
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Handbalul feminin a reputat o nouă victorie de prestigiu, calificându-se la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a obţinut două victorii din două posibile la turneul preolimpic de la Aarhus, cumulate cu succesul de sâmbătă seară al echipei Muntenegru în faţa Danemarcei, scor 26-22 (13-10). 

În primul meci al zilei de sâmbătă, tricolorele au învins Uruguay, cu scorul de 36-19 (17-10) şi au acumulat astfel 4 puncte în clasament.

Muntenegru a învins echipa Danemarcei   cu scorul de 26-22 (13-10), astfel că după două zile la turneul de la Aarhus, România şi vicecampioana olimpică Muntenegru, ambele au câte două victorii şi 4 puncte în clasament, în timp ce Danemarca şi Uruguay rămân cu 0 puncte, fără şanse de a mai emite pretenţii la calificarea olimpică.

[citeste si]

Duminică, de la ora 18.30, este programat derbiul dintre România şi Muntenegru, rezultatul urmând a stabili însă doar clasarea pe primele două locuri, în timp ce disputa perdantelor Danemarca şi Uruguay, de la ora 21.00, va închide turneul de la Aarhus.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel