Nataţie: Potec-Sperăm ca Glinţă să nu fie ultimul calificat la Tokyo; Martin are şanse să facă baremul la Bucureşti
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, miercuri, că speră ca Robert Glinţă, primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, să nu fie şi ultimul înotător care va participa la competiţia din 2020, ea precizând că Daniel Martin îşi poate face baremul la Campionatele Internaţionale ale României, programate în perioada 9-12 mai la bazinul olimpic Tolea Grinţescu din Complexul Sportiv Dinamo Bucureşti

'Ca în fiecare an avem emoţii înaintea începerii Campionatelor Internaţionale ale României. Ne-am mai liniştit un pic de data asta pentru că avem deja un sportiv calificat la Jocurile Olimpice, Robert Glinţă. Dar din păcate el nu poate participa la Internaţionale pentru că va trebui să concureze la o competiţie organizată de federaţia internaţională la Budapesta. Sperăm ca Glinţă să nu fie şi ultimul calificat, pentru că la Bucureşti va lua startul un alt sportiv de talie mondială, Daniel Martin.

Sunt şanse mari ca Martin să îşi facă baremul la Bucureşti. Dar important este ca el să fie sănătos şi să abordeze această competiţie ca pe toate concursurile mari. Dar dacă şi-a stabilit cu antrenorul să îşi facă acest barem la Campionatele Mondiale, cu atât mai bine, pentru că acest timp este unul foarte valoros şi ar putea să îl propulseze, de ce nu, pe podiumul mondial', a spus preşedinta.

'Sper să avem mai mulţi sportivi calificaţi decât la Rio de Janeiro. Însă nu vrem să mai vorbim acum de calificare în masă, ci de un loc cât mai sus şi nu doar de o participare în finala olimpică. La fel ca la ultima ediţie, şi la cea de la Tokyo se pare că vom avea prezenţi în majoritate băieţi. Dar asta nu înseamnă că nu avem speranţe să se califice şi fete. Chiar dacă avem o generaţie mai tânără, aşa cum am avut o invitaţie la Rio, acum sperăm să avem o sportivă calificată prin barem', a adăugat ea. Camelia Potec speră ca la Internaţionalele României să se realizeze cât mai multe baremuri pentru Jocurile Olimpice. 'Avem înscrişi în concurs peste 60 de sportivi din străinătate, în total 360 care reprezintă opt ţări.

Sperăm la cât mai multe baremuri realizate la Bucureşti, pentru că Internaţionalele României contează în înregistrarea timpilor pentru calificarea la Jocurile Olimpice', a afirmat Potec. Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a participat, miercuri, alături de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, la evenimentul Reach for Gold: Intellectual Property and Sports, care a avut loc la Casa Fotbalului. Cea de-a cincea ediţie a Campionatelor Internaţionale de înot ale României se desfăşoară în perioada 9-12 mai la bazinul olimpic Tolea Grinţescu din Complexul Sportiv Dinamo Bucureşti. La competiţie vor participa aproximativ 360 sportivi din 8 ţări, România, Austria, Georgia, Lituania, Moldova, Portugalia, Slovacia şi Marea Britanie. La aceasta ediţie a Internaţionalelor de înot ale României valoarea totală a premiilor va fi de 10.000 euro. Primele 3 performanţe din concurs după tabela internaţională de punctaj vor fi premiate după cum urmează: locul I - 4.000 de euro, locul II - 2.000 euro, locul III - 1.000 euro. De asemenea, vor fi premiaţi şi cei mai buni sportivi la categoria Open (feminin şi masculin), precum şi cei mai buni juniori (feminin şi masculin). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel