Năsui, privind pensiile și salariile: PSD și PNL au făcut o alegere greșită / video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Claudiu Năsui / Foto gov.ro
Claudiu Năsui / Foto gov.ro
Claudiu Năsui, vicepreședinte USR, fost ministru al Economiei, a vorbit despre motivul pentru care USR a fost „scos” de la guvernare. De asemenea, a făcut câteva precizări despre pensiile speciale.

Joi, Claudiu Năsui, ministru al Economiei în guvernarea PNL-USR-UDMR, a fost la „Ce se întâmplă”, emisiune moderată de Răzvan Dumitrescu la DCNews.

„Statul cheltuie mult mai mult decât încasează, deci avem această problemă de deficit. S-a adâncit puternic! Uitați-vă la ce s-a întâmplat în pandemie”, a spus Claudiu Năsui, adăugând că „suntem la cele mai mari dobânzi din ultimii zece ani”.

„A fost o alegere politică greșită a statului român - și a PNL-ului, dar și a PSD-ului - să prefere să cheltuiască bani, să crească cheltuielile... Pe ce?! Pe creșteri de salarii, pe creșteri de pensii speciale... Au crescut cu 8 la sută de anul trecut și până acum! Putem să le zicem: aceasta este nivelul, atât rămâne! Să nu mai creștem de la an la an. Eram demult la cifre mari!”, a subliniat Claudiu Năsui. 

„Motivul pentru care a fost scos USR de la guvernare: PNDL-ul”, a continuat Claudiu Năsui, precizând ulterior: „Miercuri, în ședința de Guvern, s-au dat încă 15 miliarde lei! Este o sumă imensă pentru un program faimos pentru risipă, corupție, care are o eficiență extrem de redusă a banilor. Da, s-au mai făcut lucruri, dar la acele costuri și la câți bani s-au băgat...”

 

Fiii de securiști din Parlament. Claudiu Năsui (USR): Hai să aflăm adevărul! E o chestie de transparență

Claudiu Năsui a vorbit, în cadrul interviului, și despre proiectul care prevede informarea societății cu privire la fiii de securiști din funcțiile publice din România.

Claudiu Năsui și Răzvan Dumitrescu au avut un dialog, în cadrul emisiunii „Ce Se Întâmplă?“, la DC News, despre proiectul depus de deputatul USR care prevede informarea societății cu privire la fiii de securiști care dețin funcții publice în România:

„E a doua oară când depun acest proiect. Prima oară l-am depus în momentul în care a fost moțiunea simplă împotriva mea, practic este o minciună de campanie care s-a tot spus, că în USR suntem securiști sau fii de securiști și, în speță, în moțiune se vorbea despre mine. Atunci am zis: Bun, hai să vedem cine sunt foștii securiști! Hai să avem un registru, hai CNAS-ul să pună pe site toți ofițerii, toți angajații din 89. Nu mai poate fi vorba de niciun secret de stat, pentru că au trecut, totuși, 30 de ani, deci nu mai există spionii, și să facem acest lucru doar dacă sunt în politică, doar dacă sunt în funcții în stat, parlamentari, miniștri, etc“, a spus Claudiu Năsui.

„Nu cumva, depunând proiectul ăsta, nu riscați absolut nimic, pentru că oricum ar fi fost neconstituțional, la fel cum era proiectul Monei Muscă, acela cu lustrația? Ce legătură au copiii cu părinții? Eu nu aș fi pus niciodată această anatemă nici măcar public...“, a întrebat Răzvan Dumitrescu. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel