Năsui: Nici măcar Dragnea nu a îndrăznit să împiedice supunerea la vot a unei moţiuni de cenzură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Năsui: Nici măcar Dragnea nu a îndrăznit să împiedice supunerea la vot a unei moţiuni de cenzură
Năsui: Nici măcar Dragnea nu a îndrăznit să împiedice supunerea la vot a unei moţiuni de cenzură
Trăim într-o democraţie unde moţiunea este un drept constituţional şi nici măcar Dragnea nu a îndrăznit să împiedice supunerea la vot a unei moţiuni de cenzură, a declarat, marţi, Claudiu Năsui, ministrul demisionar al Economiei, în conferinţa de bilanţ.

'Aşteptăm să vedem ce se întâmplă în coaliţie, avem un vot pe moţiunea de cenzură, care a fost depusă regulamentar. E de noaptea minţii, am înţeles că sunt oameni care se uită la semnătura mea şi zic că nu e a mea, e absurd. Cred că la un moment dat trebuie să punem punct luptei pentru putere. Nu poţi să iei drepturile constituţionale ale unei opoziţii. Trăim într-o democraţie.', a spus Năsui.

'Nici măcar Dragnea nu a îndrăzinit...'

'Nici măcar Dragnea nu a îndrăznit să împiedice supunerea la vot a unei moţiuni de cenzură. Toate au o limită şi sper ca birourile permanente reunite şi domnul Marcel Ciolacu şi, înţeleg, cei care îl susţin pe domnul Cîţu să permită instituţiilor democraţiei să funcţioneze', a precizat Năsui.

USR PLUS nu e de acord cu un 'jaf de amploarea PNDL'

Întrebat dacă au existat semnale mai de mult timp că s-ar putea ajunge aici şi premierul Florin Cîţu ar putea lua astfel de decizii, Năsui a arătat:

'Eu nu am crezut că o guvernare în care este el premier şi noi parte va trece un jaf de amploarea PNDL 3. Este un program despre care am vorbit în opoziţie, contra lui, am arătat şi noi şi dumneavoastră, din presă, furturile şi corupţia din PNDL. Nu credeam că lucrurile acestea se pot întâmpla în modul agresiv în care s-au întâmplat'. De asemenea, jurnaliştii l-au întrebat dacă miniştrii USR ar fi trebuit să-şi dea demisia în momentul în care premierul Florin Cîţu l-a demis pe Vlad Voiculescu.

'Cred că a fost o greşeală că reacţia noastră nu a fost mai fermă de atunci şi faptul că premierului i-a mers să facă mişcarea aceea atunci l-a făcut să creadă că-i va merge şi acum', a răspuns reprezentantul USR.

Când revine USR PLUS la guvernare cu PNL

'Mandatul nostru în comitetul politic, unul dintre cele mai importante foruri ale partidului, este că ne dorim aceeaşi formulă de guvernare, aceeaşi structură de ministere, mai puţin premierul', mai spus Claudiu Năsui.

Moțiunea de cenzură a fost transmisă Guvernului

Moțiunea de cenzură, semnată de parlamentari ai AUR și USR PLUS, a fost transmisă, marți, 7 septembrie, Guvernului. Cel care a transmis Executivului moțiunea de cenzură este președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Amintim că Ludovic Orban a citat, marți, după ședința BPR care nu a avut cvorum, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”. „Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi (marți – n.r.) voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că a primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale inițiatorilor moțiunii de cenzură. Amintim faptul că miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile din Guvern. USR PLUS cere schimbarea din funcția a premierului Florin Cîțu și a depus o moțiune de cenzură, alături de parlamentarii AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel