Data publicării:

Năstase: România nu a fost "băgată" în UE printr-un viol colectiv al celor din PDL

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
Adrian-Nastase
Adrian-Nastase

Fostul premier Adrian Năstase comentează pe blogul personal, din închisoare, afirmația europarlamentarului PDL Monica Macovei, potrivit căreia miniștrii democrat-liberali au "băgat România în Uniunea Europeană" printr-un efort colectiv, susținând că el știe că "povestea cu băgatul a fost altfel".

Într-un material, postat vineri, pe blogul personal și intitulat "Monica Macovei “a băgat-o” în Europa", Adrian Năstase scrie: "E vorba de România. Pe dânsa, se pare, a băgat-o Monica Macovei în Europa. “Tot ce am făcut, miniștrii din acest partid – Vasile, eu și alții - și am băgat România în Uniunea Europeană”.…"Nu e un text de pictorial, ci un fragment din discursul rostit la întâlnirea cu aleșii locali ai PDL", precizeazaă fostul premier.

Adrian Năstase explică, în continuare, că “băgatul” României în UE s-a făcut în perioada 2001 – 2004, pe vremea Guvernului PSD, şi nu printr-un “efort de viol colectiv” al miniştrilor PDL.

"Se pare că la vremea aceea, România era un fel de insulă în Pacific și, printr-un efort de viol colectiv, miniștrii PDL au reușit să înghesuie România pe harta Europei. Eu știam însă că povestea cu <băgatul> României în Uniunea Europeană a fost altfel. Știam că negocierile pentru cele 30 de capitole s-au derulat în perioada 2001-2004 și s-au finalizat în decembrie 2004 – în timpul alegerilor prezidențiale”, explică Năstase.

Fostul lider al PSD amintește că Monica Macovei nu era ministru în perioada negocierilor pentru intrarea României în UE, dar precizează că, după ce Macovei şi-a făcut “treaba” în justiţie, sondajele de opinie arată că nivelul corupţiei în România anului 2012 este mai ridicat ca în anul 2004. “A fost oare Macovei ministru în perioada aceea? Tot cu acea ocazie – repet, în decembrie 2004 – în baza negocierilor dintre guvernul PSD, condus de mine, și Comisia Europeană, condusă de Romano Prodi (nu de Manuel Barroso!), s-au stabilit semnarea tratatului de aderare în aprilie 2005 și aderarea efectivă la UE de la 1 ianuarie 2007. E adevărat însă că după ce Macovei și-a făcut <treaba> în justiție și după opt ani de eforturi ale sale, inclusiv cu Fratini și cu alți funcționari de la Bruxelles, din toate sondajele de opinie rezultă că opiniile nivelul corupției în România acum este mai ridicat decât era în 2004”, a conchis fostul premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel