Data publicării:

Năstase publică documentul despre care Băsescu spunea că nu există

WhatsApp
Adrian-Nastase
Adrian-Nastase

Fostul premier la României, Adrian Năstase, a publicat pe blogul său un document despre care spune că este ”extrem de dur despre România privind perioada 2010-2013” și a cărui existență a fost negată de președintele Traian Băsescu.

Într-un post intitulat ”Bolșevicul Băsescu”, Adrian Năstase îi răspunde președintelui, care l-a acuzat de propagandă de tip bolșevic. Fostul premier amintește de textul scris de el, cu privire la existența unui document secret deținut de FMI și îl publică.

”Iata ce scriam, pe blog, duminică, în legatură cu discuțiile referitoare la vizita delegației FMI la București: “Din câte știu eu, Delegația FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia în legătură cu un text pe care, oricum, îl țin secret. Un text care, din informatiile mele, cel putin in varianta din 3 mai, este extrem de dur ( inclusiv in ceea ce priveste “reforma” în domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 – număr de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB , prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizări în societățile de stat, inclusiv pregătirea pentru privatizare a transportului CFR marfă, a începerii privatizării TAROM, măsuri dure în sectorul energetic – inclusiv la Oltchim. De aceea, m-am gândit să pregătesc o NOTĂ – Pro Memoria – cu unele observații în legătură cu felul în care este condusă, de șapte ani, politica economică a României de către Regimul Băsescu.”

CITEȘTE INTEGRAL DOCUMENTUL FMI

De asemnea, Năstase a mai scris că ”documentul a fost trimis guvernului român pentru ca guvernul român să și-l însușească și să-l trimită apoi, oficial, la Washington. Un document care a mai suferit unele modificări în urma negocierilor din ultimile zile.

Citește și: Băsescu îl acuză pe Năstase de “propagandă de tip bolşevic”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel