Năstase: Monica Macovei nu luptă cu corupția, e parte a acesteia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Fostul premier Adrian Năstase susține pe site-ul codulzambaccian.ro că retorica europarlamentarului PDL Monica Macovei este plină de minciuni și de ură, subminând ”fundamentul democraţiei noastre”. Mai mult, social-democratul afirmă că Monica Macovei ”nu luptă cu corupţia, ea este parte a acesteia!”.

Potrivit fostului prim-ministru, Adrian Năstase, în cazul europarlamentarului Monica Macovei faptele vorbesc de la sine.

”În ultimele săptămâni, Monica Macovei şi-a reluat vechile obiceiuri, lansându-se public într-o retorică plină de ură şi de minciuni împotriva oponenţilor politici legitimi, subminând, încă o dată, însuşi fundamentul democraţiei noastre”, scrie Adrian Năstase pe codulzambaccian.ro.

Susținând că Monica Macovei îi poate păcăli pe alți oficiali sau sponsori internațională, dar nu și pe români, Adrian Năstase afirmă că fostul ministru al Justiției a politizat sistemul judiciar mai mult decât oricine înaintea ei.

”Este timpul să punem lucrurile la punct şi să lămurim felul în care Monica Macovei a provocat mai multe prejudicii sistemului judiciar din România, decât oricine altcineva înaintea ei. Monica Macovei îi poate păcăli pe sponsorii ei din străinătate şi pe unii dintre ambasadorii de la Bucureşti, dar nu mai poate păcăli cetăţenii României”, scrie fostul premier Năstase.

Acesta apreciază că Monica Macovei a încălcat, în mod repetat şi cu bună ştiinţă, Constituţia României, însă , atunci când a devenit ministrul Justiției, în 2005, vânarea oponenților politici ai președintelui Traian Băsescu a devenit prima sa prioritate.

Când ”Parlamentul a adoptat modificările Macovei la vechiului Cod Penal, a fost netezită calea pentru numirea procurorilor, pe criterii politice, în Direcţia Naţională Anticorupţie, ca aceştia să poată comite abuzuri şi să şantajeze martorii, în spatele uşilor închise, departe de ochii publicului şi ai avocaţilor”, iar atunci când a înființat Agenţia Naţională de Integritate(ANI), i-a permis acesteia să investigheze dar şi să condamne pe oricine, fără să existe vreo autoritate sau alt organism public de control, susține Adrian Năstase.

Monica Macovei a politizat sistemul judiciar mai mult decât oricine înaintea ei, anulând independenţa procurorilor şi dreptul acestora de a lua decizii obiective şi independente, creând un mecanism de acuzare care era complet dependent politic, transformându-l din organul independent care serveşte interesul public, în unealta puterii politice, explică fostul premier.

Arătând că Monica Macovei a coordonat cea mai vastă operaţiune de îndepărtare de la post a procurorilor obiectivi şi independenţi, înlocuindu-i cu procurori mai „obedienţi” ori mult mai puţin experimentaţi, Adrian Năstase, înainte de a prezenta o cronică privind obținerea unei vile de către tatăl fostului ministru de Justiție, susține că, deși europarlamentarul PDL ”a pretins că este un campion al luptei împotriva corupţiei, este, în realitate, un instigator al corupţiei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel