Nasri, lovitură dură din partea UEFA
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
UEFA
UEFA
Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat că a mărit, în apel, suspendarea pentru dopaj dictată împotriva jucătorului francez Samir Nasri, de la 6 la 18 luni, până la 1 ianuarie 2019, informează AFP.

Nasri (31 ani), în prezent fără club, a jucat ultima oară în Turcia, la Antalyaspor, în luna ianuarie. El a fost suspendat pentru şase luni, la finele lunii februarie 2018, pentru că a beneficiat de o perfuzie intravenoasă cu vitamine, metodă interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA). Instanţa de control, etică şi disciplină a UEFA a făcut apel împotriva acestei decizii, solicitând mărirea sancţiunii.

Suspendarea lui Nasri este calculată retroactiv, de la 1 iulie 2017, astfel că francezul va putea reveni pe gazon după 1 ianuarie 2019. El va avea, însă, dreptul să-şi reia antrenamentele cu orice club care îl va dori, începând de la 1 noiembrie 2018. Tot acest caz a pornit după ce jucătorul, care evolua în momentul respectiv la FC Sevilla (2016-2017, împrumutat de la Manchester City), s-a internat într-o clinică americană pentru un tratament intravenos. Clinica Drip Doctors din Los Angeles a comunicat pe Twitter, efectuarea unui "tratament intravenos" cu vitamine fostului jucător al lui Olympique Marseille şi Arsenal Londra , pentru ca acesta "să îşi menţină forma".

Agenţia spaniolă antidoping (AEPSAD) a deschis o anchetă la finele anului 2016. Această practică este interzisă de AMA, cu anumite excepţii, cum ar fi existenţa unui certificat. Însă UEFA a refuzat să acorde o autorizaţie de uz terapeutic (AUT), cu titlu retroactiv.Fostul internaţional francez (41 selecţii, 5 goluri) risca o suspendare de patru ani, conform presei spaniole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel