Data actualizării:
Data publicării:

NASA lansează noi proiecte: Farmacia spațială și sistem de scuturi planetare

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Tratamente medicale în spațiu și scuturi împotriva asteroizilor: NASA prupune aceste două proiecte pentru viitorul spațiului.

NASA lucrează din greu pentru a propune noi soluții de frontieră spațială.În acest sens, NASA a selectat noi proiecte finanțate prin programul Innovative Advanced Concepts (NIAC).

Farmacia spațială

Una dintre cele șase echipe de cercetare selectate vine cu ideea de a dezvolta o farmacie spațială care să permită astronauților să aibă acces la tratamente și medicamente în timpul șederii lungi pe orbită, scrie Futuro Prossimo.

Scopul final este însă autosuficiența. La cerere, astronauții își vor crea propriile medicamente, atunci când va fi nevoie. Această ”astrofarmacie” ar putea servi drept centru pentru tratarea persoanelor expuse la radiații sau pentru îmbunătățirea sănătății osoase a astronauților, două probleme comune pentru călătorii în spațiu.

O atmosferă rezistentă la asteroizi

Ideea este de a folosi penetratoare cinetice mici, de mare viteză, pentru a sparge rocile de mari dimensiuni din spațiu. Odată împărțite în fragmente mai mici, acestea ar arde la intrarea în atmosferă din cauza căldurii și presiunii extreme, oferind planetei noastre o ”capacitate de răspuns rapid” împotriva unui impact catastrofal. Pare o alternativă mai radicală și mai eficientă decât ”impactul” unui satelit cu asteroid pentru a-l devia. 

Alte idei spațiale

Printre celelalte concepte propuse se numără și crearea unui radar cuantic, tehnologii de propulsie în stare solidă, un sistem de propulsie electric radioactiv pentru a studia obiecte rapide și o rețea gigantică de radiotelescoape.

Fiecare dintre cele șase proiecte va primi finanțare de până la 600.000 USD pe o perioadă de doi ani.

Pe scurt, NASA nu se mulțumește doar cu un singur scop, ci privește dincolo, imaginându-și un viitor în care ființele umane, cu ajutorul tehnologiilor avansate, vor putea face față provocărilor pe care le ridică mediul spațial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel