Data actualizării:
Data publicării:

Narcisa Iorga dă de pământ cu patronul Brădet: Cine este de fapt?

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Narcisa Iorga se numără printre contestatarii patronului firmei Brădet și scrie un text dur despre acesta, pe contul personal de Facebook.

"V-a impresionat cu mesajul lui înlăcrimat despre moartea copiilor din Argeș? Vă aduc aminte că și Sorin Oprescu a plâns la conferința de presă în care a vorbit despre Ionuț, copilul ucis de câini într-un parc din București. Pe mine m-a surprins câtă lume i-a luat apărarea lui Marius Badea de la Brădet, în ciuda faptului că analizele ANSVSA arată în mod clar prezența E.coli în produsele sale. Și-am început să caut. Cine e patronul unei "făbricuțe" atât de iubite de "public", chiar cu riscul îmbolnăvirii? De ce îl apără directorul DSV Argeș, care ar trebui să-l controleze? Să vedem!

Între "brânzică" și asfaltări multianuale

Marius Badea a spus la conferința de presă, tot lăcrimând, că a făcut "făbricuța" în memoria bunicilor. În realitate, patronul nu e nici pe departe nou intrat în afaceri, cu bani europeni. El a început afacerile imediat după 1990, cu celebra firmă Quartz Security Systems, care are sute de contracte cu statul, după cum spune în presa locală unul dintre asociații firmei. Dintre acestea, cel puțin interesante sunt contractul de întreținere multianuală a drumurilor aflate în subordinea Regionalei de Drumuri şi Poduri Bucureşti pentru lotul Pitești (primit în iulie 2008 și fiind singurul ofertant); paza spitalelor Județean Argeș și de pediatrie din Pitești și, nu în ultimul rând, paza autostrăzii București – Pitești și a centurii Pitești. Firma zice că face 34.000 de km pe zi în patrularea autostrăzii, de pe care, apropo, s-a furat tot. Deși spune că nu mai e în această firmă, există hotărâri ale instanțelor argeșene în care patronul "făbricuței" reprezintă firma Quartz în calitate de director al acestei firme.

Atenția ministrului PC Daniel Constantin

Sensibilul patron al "făbricuței „Brădet" e suspect de apropiat de fostul ministru al Agriculturii, fost președinte al partidului lui Dan Voiculescu. În 2014,este unul dintre foarte puținii producători invitați să participe la un eveniment în curtea Ministerului, unde Daniel Constantin îi înmânează personal certificatul de atestare a produselor tradiționale. În ianuarie 2015, Daniel Constantin îl invită la un târg eco din Berlin. Mai mult, se creează și o asociație de promovare a țuicii din Argeș, în care patronul "făbricuței" e cooptat și care primește sprijin din partea Consiliului Județean. În mai 2015, Daniel Constantin vizitează "făbricuța" împreună cu o delegație uriașă din Ministerul Agriculturii și cu prefectul județului - Mihail Adrian Oprescu, schimbat din funcție de Cioloș săptămâna trecută. Prefectul putea să coordoneze anchetele din județ imediat după primele îmbolnăviri, dar...

Atenția Antenelor pentru "făbricuță"

Aseară, după cum am arătat deja, directorul postului Antena 3 împreună cu mai mulți angajați ai săi, au mâncat în direct lactate de la "făbricuță", motivând că susțin un brand românesc abuzat, ca și Antenele, de instituțiile statului. Antenele pun presiune pe guvern și îndeosebi pe ministrul Agriculturii să retragă acuzațiile aduse "făbricuței", în timp ce toată pleiada de șefi ai instituțiilor indolente față de răspândirea bolii între copiii din Argeș refuză să demisioneze. Mai mult, directorul DSV Argeș, cel care trebuia să controleze imediat orice sursă potențială de îmbolnăvire ia apărarea "făbricuței".

"Făbricuța" exportă produse. Cu E.coli?

Produsele "Brădet" se exportă în Belgia, Spania, Franţa, dar "făbricuța" nu e verificată în amănunt. Dan Lupu, directorul DSV Argeș spune pentru vice.com că abia acum va verifica ce a exportat "făbricuța", că nu știe, deși tot el spune public că nu "brânzica" e de vină pentru îmbolnăvirea copiilor.

"Făbricuța" promovată declară profit de 1000 de euro

Anul 2014 a fost încheiat de "făbricuță" cu un profit net de 22.338 lei, la o cifră de afaceri de 9,86 milioane lei. În 2010, la o cifră de afaceri de peste 5 milioane lei, avea profit de 503.000 lei. Din 2011, a învățat însă că profitul trebuie să fie minim, de exemplu 5.946 lei (puțin peste o mie de euro), după cum arată datele postate pe propriul site și captate de supervizor.ro la timp, înainte de a le șterge "făbricuța" odată cu izbucnirea scandalului".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel