Urmărește emisiunea live
Naomi Osaka ar putea lipsi de la Wimbledon ca urmare a deciziei privind punctele din clasament
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
foto ilustrativ: Pexels
foto ilustrativ: Pexels
Naomi Osaka ar putea lipsi de la Wimbledon.

Naomi Osaka anunță că ar putea lipsi de la turneul de tenis de la Wimbledon ca urmare a deciziei privind punctele din clasament. Tenismena susține că, fără puncte, turneul nu are miză și este „mai mult o expoziție", anunță BBC.

ATP și WTA au eliminat punctele după ce Wimbledon a interzis accesul jucătorilor ruși și bieloruși din cauza războiului din Ucraina.

Naomi Osaka, de patru ori câștigătoare a unui turneu major, nu este sigură că va juca la Wimbledon, spunând că, fără puncte de clasament, este „mai mult o expoziție". Naomi Osaka nu a criticat măsura, dar a spus că punctele reprezintă o motivație.

„Simt că, dacă joc la Wimbledon fără puncte, este mai mult o expoziție. Nici măcar nu am luat încă o decizie, dar înclin mai mult spre a nu juca, având în vedere circumstanțele actuale", a declarat Naomi Osaka.

Fostul număr unu mondial, Osaka, în vârstă de 24 de ani, a făcut declarația luni, după ce a fost învinsă în primul tur de la Roland Garros.

Jucătoarea se află pe locul 38 în clasamentul mondial, după ce anul trecut a luat mai multe pauze. Ca urmare, în 2021 a ratat turneul de la Wimbledon, unde nu a depășit niciodată turul al treilea.

Osaka este cea mai cunoscută jucătoare de tenis care a spus că ar putea lipsi de la All England Club

„Pentru mine, este Wimbledon. Este unul dintre cele mai importante turnee din sezon. Nu mă deranjează să joc fără puncte. Dar se duce un război. Așa că privesc lucrurile mai mult din acest punct de vedere decât ceea ce se va întâmpla în clasament", a declarat poloneza Iga Swiatek, aflată în fruntea clasamentului WTA.

„Decizia care a fost luată, evident, nu a fost luată cu ușurință. Atunci când ești pus la colț și nu poți face altceva. De aceea a fost luată decizia și o susțin", a spus și americanca Sloane Stephens, campioana de la US Open 2017.

Totuși, cel mai bine clasat jucător britanic, Cameron Norrie, s-a declarat „foarte dezamăgit" de decizia privitoare la Wimbledon.

„Mi-ar fi plăcut să am puncte acolo. Este greu ca britanic să joci în Slamul tău de acasă și să nu poți lupta pentru puncte în clasament", a declarat numărul 11 mondial, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel