Data actualizării:
Data publicării:

Nane, nervos după decizia CNA: Au murit foarte mulți oameni pentru dreptul la exprimare liberă. E timpul să nu vă mai faceți de cap, comuniștilor / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pagina de Facebook NANE
Sursă foto: Pagina de Facebook NANE
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a susținut o ședință în cadrul căreia a analizat versurile melodiilor mai multor artiști români printre care se numără Nane, Gheboasă, Șatra Benz, Killa Fonic și alții. Nane a publicat un videoclip în care își exprimă dezacordul cu privire la această ședință și deciziile luate în cadrul acesteia.  

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat recent mai multe melodii ale unor trapperi români, iar la finalul ședinței s-a decis înaintarea unei sesizări către Youtube, motivul fiind faptul că acele videoclipuri publicate nu sunt potrivite minorilor și ele nu sunt semnalate ca fiind inadecvate așa cum se menționează în regulamentul Youtube. 

„Au murit foarte mulți oameni pentru dreptul la exprimare liberă. E timpul să nu vă mai faceți de cap, comuniștilor. Share peste tot, pentru că vor să ne ia LIBERTATEA!", a scris Nane în descrierea videoclipului. 

„Realizați că încercați să dați vina pe muzica trap pentru violențele din viața reală? Și realizați că muzica trap e doar un act artistic? Vă întreb! Ați căutat vreodată în DEX definiția artei? Nu spun că suntem noi artiștii cei mai mari, dar e o formă de artă atâta timp cât scrii și performezi ceva, interpretezi o chestie.

Încercați să faceți o paralelă între toate violențele din țară care se întâmplă și muzică trap, de parcă violențele se întâmplă din cauza muzicii trap, de parcă muzica trap nu oglindește de fapt realitatea care se întâmplă în țară și violențele.

Deci, trapperii cântă despre violențe și cuvinte obscene pentru că asta este realitatea în care trăim, asta este țara în care trăim, asta este sistemul în care suntem educați. Nu, „lucrurile astea  se întâmplă din cauza că trapperii cântă despre ele”. Puțină atenție! ",a spus Nane. 

Acesta susține că toate genurile muzicale influențează elevii în egală măsură și că trapperii nu sunt responsabili pentru educația copiilor, ci părinții acestora. 

„Este un trend de cel puțin 5 ani de zile, iar elevii sunt influențați de muzică trap, la fel cum sunt influențați de manele, muzică populară, heavy metal, pop. De toate sunt influențați în măsură egală.

De ce este responsabilitatea unui trapper să nu-l asculte copiii? De când trapperii sunt responsabili de educația copiilor și nu părinții care îi fac și îi cresc? Muzica trap, vreți să spuneți că este un element cu influențe negative asupra copiilor și tinerilor? Dar filmele în care avem scene de violență nu influențează negativ? Doar muzica? Am înțeles!

N-am nici cea mai mică prietenie cu Gheboasă, dar el fiind de etnie rromă și cântând despre rromi, să spuneți că ăla discriminează? Mi se pare că este o prăjeală foarte mare!”, a mai spus Nane.  

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel