Nămolul, sănătate curată. Beneficii uimitoare pentru piele și articulații
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Nămolul este unul dintre cele mai apreciate produse naturale pentru sănătate. Foarte mulți români fac împachetări cu nămol pe litoralul Mării Negre și nu numai. 

Cel mai cunoscut nămol terapeutic din țara noastră este cel din zona balneară a lacului Techirghiol. Acesta a fost analizat și certificat de specialiști pentru proprietățile sale terapeutice. 

Nămolul este o substanţă cu o compoziţie chimică complexă, formată în urma unui proces biologic extrem de îndelungat (numit peloidogeneză) în condiţiile specifice din lacul Techirghiol. De culoare neagră, lucios şi onctuos, nămolul are un miros caracteristic (hidrogen sulfurat) şi posedă proprietăţi fizice care îl fac extrem de util în tratamentul diferitelor afecţiuni; el reprezintă un unicat din toate punctele de vedere.

Nămolul, beneficii

Nămolul are efect antiiflamator și poate calma durerile reumatice fără reacțiile adverse ale medicamentelor. 

Nămolul sapropelic tratează afecţiuni reumatologice de tip inflamator sau degenerativ, sechele posttraumatice (ale muşchilor, pielii şi osului), afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic (de la nevralgii la hemiplegii, hemipareze, scleroza multiplă şi Parkinson), afecţiuni ginecologice (anexite, cervicite, metrite, sterilitate secundară, tulburări funcţionale), afecţiuni dermatologice (psoriazis, sindrom seboreic, alergodermii), afecţiuni vasculare periferice (ischemie, insuficienţă circulatorie)

Nămolul curăță pielea, împachetările cu nămol redau pielii elasticitatea și ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism.

Nămolul ajută și la revitalizarea întregului organism, fiind de ajutor în combaterea oboselii și a insomniei. 

Nămolul, contraindicații

Împachetările cu nămol nu sunt recomandate astmaticilor, bolnavilor de diabet, ulcer, cancer, hepatită și nici celor care suferă de afecțiuni renale și boli cardiovasculare grave. De asemenea, nici femeile însărcinate nu trebuie să se dea cu nămol fără avizul medicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel