Nadine, tocilara clasei!
Data publicării:
Autor: Dana Popa
WhatsApp
La 41 de ani face liceul a doua oară, dintr-o ambiție personală. A terminat clasa a X-a cu brio, iar din toamnă începe a XI-a și deja se pregătește temeinic. Este vorba despre Nadine.   

(oar_w460)

"A fost o ambiție personală să fac liceul a doua oară. Urmez un liceu privat în București, la 41 de ani. Atunci când am dat eu Bac-ul, am picat la matematică și nu am vrut să dau diferența pentru că nota care era din tot Bac-ul, reflecta omul care sunt eu acum și care am devenit. Pentru că nu vroiam doar note de trecere și ca să nu-mi fac o nedreptate ieșind din Bac cu un 6-7 sau chiar cu un 8, am preferat să mai investesc 5 ani din viață, să mai fac încă o dată liceul, și să obtin la final o notă care reflectă nivelul meu intelectual și care să mă reprezinte! Nu mă pot duce la o facultate de top cu o notă de trecere la Bac. Ce mi s-a părut o oportunitate extraordinară este faptul că pot folosi experiența mea pentru a-i inspira pe alții, într-o țară în care suntem pe primul loc la abandon școlar și analfabetism, pentru că la noi a te întoarce la școală la o vârstă înaintată este o rușine”, povestește Nadine pentru DC News.

 (oar_w460)

“Ma pregătesc pentru clasa a XI-a. (A X-a am terminat o cu note de 9 și 10). Vreau să-mi impresionez profesoara de română cu eseurile mele, și de aceea am nevoie de aceste cărți pentru a-mi lua referințe despre autori și personaje (mai am și altele) Primul trimestru vom avea de studiat “Enigma Otiliei”, “Pădurea Spanzuratilor” și "Alexandru Lăpusneanul”. Le-am citit (recitit) deja pe toate, iar acum mă pregătesc să le fac caracterizări, comentarii, povestiri etc. Da, asta înseamnă că până începe școala voi avea toate lecțiile făcute la română. Pentru că vreau să fiu TOCILARA clasei (un vis mai vechi, neîmplinit). Concurența mea, o adorabilă mămică cu 4 copii, care învață pe rupte. P.S. Îmi ador cărțile!! #inapoilascoala #educație #evoluție #niciodatanuepreatarziu #investesteintine #adultlascoala #iubescscoala #zissifacut #arezisulcufacutul #nadine #dreamboard”, a postat ieri vedeta pe pagina sa de Facebook.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel