Nadal a dus Spania în finala ATP Cup
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Rafael Nadal, liderul mondial al tenisului masculin, a dus Spania în finala ATP Cup, învingându-l în al doilea meci de simplu al semifinalei cu Australia pe Alex de Minaur (N.18) în trei seturi, 4-6, 7-5, 6-1, sâmbătă la Sydney

Nadal a avut o misiune grea împotriva lui De Minaur, a cărui mamă este spaniolă. "Alex a jucat la un nivel foarte înalt, cât despre mine, am avut ceva mai puţină forţă şi energie ca de obicei", a recunoscut liderul ierarhiei ATP. Roberto Bautista (nr. 10 mondial) adusese mai devreme primul punct al Spaniei, trecând de Nick Kyrgios (nr. 29), cu 6-1, 6-4.

Ibericii au câştigat şi partida de dublu, Pablo Carreno-Busta şi Feliciano Lopez depăşindu-i greu pe Chris Guccione şi John Peers, 6-2, 6-7 (6-8), 10-4. Astfel, Spania a obţinut victoria cu scorul de 3-0.

Spania va întâlni duminică în finală Serbia numărului 2 mondial Novak Djokovic, care s-a impus în faţa Rusiei tot cu 3-0. Novak Djokovic l-a învins greu pe Daniil Medvedev, în trei seturi, 6-1, 5-7, 6-4, aducând al doilea punct Serbiei, sinonim cu accederea în finala ATP Cup.

Primul meci de simplu a fost câştigat de Dusan Lajovic (34 ATP) în faţa lui Karen Hacianov (17 ATP) în două seturi, 7-5, 7-6 (7/1). Rusia nu a reuşit să-şi salveze onoarea în partida de dublu, în care Nikola Cacic şi Viktor Troicki au trecut de Teimuraz Gabaşvili şi Konstantin Kravciuk, 6-4, 7-6 (7/2).

Nadal şi Djokovic au câştigat cele patru turnee de Mare Şlem de anul trecut: Roland Garros şi US Open pentru spaniol, Australian Open şi Wimbledon pentru sârb. Ei vor fi adversari în al doilea meci de simplu. Nadal şi Djokovic vor fi adversari pentru a 55-a oară, sârbul având acum 28 de victorii, faţă de 26 ale spaniolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel