Naționalizare pensii. Laurenţiu Dan Leoreanu cere audierea lui Ion Giurescu
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Deputatul Laurenţiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, cere audierea de urgenţă în faţa comisiilor de specialitate ale Parlamentului a vicepreşedintelui ASF, în scandalul creat cu naționalizarea pensiilor.

"Consider că se impune de urgenţă audierea lui Ion Giurescu, vicepreşedintele ASF cu atribuţii în domeniul sectorului sistemului de pensii private, în faţa comisiilor de specialitate din Parlament pentru a oferi explicaţii legate de o eventuală decizie de naţionalizare a pensiilor private. În egală măsură, este important ca ASF să explice de ce s-a impus sancţionarea celui mai mare fond de pensii private obligatorii din România. La ora actuală, există suspiciuni că ASF a sancţionat NN cu 750.000 lei la ameninţările lui Liviu Dragnea, într-o încercare zadarnică a lui Mişu Negriţoiu de a nu fi revocat din funcţie, chestiune care oricum se va realiza în decurs de câteva zile", afirmă liberalul într-un comunicat.

El precizează că în 2014 fostul premier Victor Ponta recunoştea, într-un interviu, intenţia Guvernului PSD de a naţionaliza fondurile de pensii administrate privat. 

De asemenea, Leoreanu subliniază faptul că fondurile de pensii administrate privat au aproximativ 7 milioane de contributori şi administrează active de 7,2 miliarde euro. 

Deputatul PNL acuză un atac al PSD la adresa multinaţionalelor şi a mediului privat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel