N-ai nici cea mai vagă idee cine este în poza asta! Pariu pe 60.000 euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ce ai face dacă ai avea 25 de ani și 60.000 euro? Probabil te-ai gândi să-ți iei măcar o garsonieră. Sau ai face înconjurul lumii. Sau ți-ai lua o mașină puternică.

Dar Șerban Daniela vrea, cu 60.000 euro, să cumpere ani, ceea ce vrem, la urma urmei, toți. Viața ei depinde de această sumă. În iunie 2021, a primit o lovitură dură: a aflat că are limfomul Hodgkin. Cunoscut, în trecut, ca boala Hodgkin, este un tip de cancer al sistemului limfatic, parte importantă a sediului în care au loc procesele imunitare. A început chimioterapia. Din păcate, rezultatele nu au fost prea bune. Medicul a decis că ea trebuie să facă autotransplant cu celule stem. În mai 2022, a făcut și această procedură. A crezut că, în cel mai scurt timp, își va putea relua viața dinainte de boală.

PET-CT-ul de după autotransplant a indicat valori mult mai mari față de înaintea procedurii. I s-a oferit șansa să meargă în Turcia pentru a se supune unui transplant de măduvă. Prin tratament și transplantul de măduvă, Șerban Daniela ar putea să se bucure, din nou, de viață.

2. -imagine fara descriere- (daniela-serban-cancer-buzau_23660400.jpg)

Marea problemă este că timpul se scurge mult mai repede pentru ea decât pentru oricine altcineva, decât pentru un om ale cărui griji sunt facturile, în ce vacanțe mai merge, ce mai gătește în weekend sau că nu se mai înțelege cu șeful la serviciu.

În maximum două săptămâni, Șerban Daniela trebuie să ajungă în Turcia. Iar procedura care o așteaptă acolo costă cât o garsonieră modestă în București: 60.000 euro.

Pentru familia sa, care locuiește în comuna Rușetu (Buzău), este imposibil să strângă acești bani într-un timp atât de scurt. Ceea ce vă roagă Șerban Daniela este, dacă puteți, să-i cumpărați niște ani. În locul ei, ați putea fi chiar dumneavoastră. Sau omul pe care îl iubiți cel mai mult. Și, cu siguranță, v-ați lega de orice pentru a mai trăi.

3. -imagine fara descriere- (daniela-serban-555_46051700.jpg)

Și... bănuiesc că știți: nu există terapie mai mare decât a dărui. Chiar și 5 lei. Pentru că 5 lei de la tine, 10 de la altcineva înseamnă o șansă la viață. Iar tu poți dărui o viață. Iar cum viața o dă doar Dumnezeu, atunci când renunți la cafeaua ta de la Starbucks de mâine, te apropii de ideea de a te asemăna lui Dumnezeu.

Am ales titlul „N-ai nici cea mai vagă idee cine este în poza asta! Pariu pe 60.000 euro” pentru că pe Șerban Daniela merită să o cunoașteți și acum, când luptă pentru viață, dar mai ales în ziua în care își va reveni și vă va mulțumiți pentru că, datorită vouă, a mai văzut soarele.

Se poate dona și prin REVOLUT:

#Cont revolut: RO67 BREL 0005 5211 1453 0100  Daniela Șerban

LT80 3250 0694 7382 7218 – Daniela Serban

REVOLT21 Tag : @danielaserban97

Conturi în lei:

RO52 BRDE 300S V984 5478 3000- Șerban Daniela (BRD)

RO87 CECE C001 9463 7632 4211 – Șerban Vasilică (CEC Bank) – tatăl

RO05 RNCB 0053 1482 6538 0001 – Ologu Costel Mihai (BCR) – prietenul

Cont în euro: RO10 RNCB 0053 1482 6538 0008 – Ologu Costel Mihai ( BCR).

Ce este Limfomul Hodgkin

Limfomul Hodgkin, cunoscut în trecut ca boală Hodgkin, este un tip de cancer al sistemului limfatic, parte importantă a sediului în care au loc procesele imunitare. Boala poate afecta persoanele de orice vârstă, însă este mult mai frecvent întâlnită în intervalul 20-40 ani și la persoane de peste 55 ani.

În limfomul Hodgkin, celulele sistemului limfatic se multiplică necontrolat și se pot răspândi în afara acestuia.

Limfomul Hodgkin face parte din cele două mari categorii de limfoame (Hodgkin și non-Hodgkin), însă limfoamele non-Hodgkin sunt mult mai frecvent întâlnite.

Progresele înregistrate în diagnosticarea și tratamentul limfoamelor Hodgkin constituie o șansă pentru pacienți de a obține o remisie completă a acestui tip de cancer. Prognosticul este într-o continuă îmbunătățire pentru persoanele cu acest diagnostic.

Nu se cunosc cu exactitate cauzele clare ale acestei boli. Este cert, însă, faptul că boală este inițiată de mutația unui limfocit. Acea mutație coordonează multiplicarea celulară accelerată , provocând astfel și înmulțirea celulelor mutante.

Mutația duce, așadar, la un număr crescut de limfocite anormale, mărite de volum, care ajung să fie stocate în sistemul limfatic, unde îngrădesc populația de limfocite sănătoase producând o supraîncărcare ganglionară care stă la baza simptomelor bolii.

Tabloul clinic în cazul limfomului Hodgkin include:

Adenopatii dureroase la nivelul grupelor ganglionare cervicale, axilare și inghinale;

Oboseală cronică;

Febră;

Transpirații nocturne;

Scădere ponderală inexplicabilă;

Prurit sever;

Sensibilitate crescută la efectele consumului de alcool sau durere ganglionară după consumul de alcool.

Alegerea tipului de tratament potrivit pentru fiecare pacient în parte depinde foarte mult de tipul limfomului și de stadiul în care s-a diagnosticat. De asemenea, sunt de luat în calcul și starea generală de sănătate și preferințele terapeutice ale pacientului. Ținta terapeutică vizează distrugerea cât mai multor celule canceroase și obținerea remisiunii bolii.

Chimioterapia – constă în administrarea unui tratament medicamentos cu scopul de a distruge celulele canceroase. Acest tip de medicație este administrat sistemic astfel că ajunge peste tot în corp. Poate fi utilizată în asociere cu radioterapia la pacienți aflați în stadii incipiente de limfom Hodgkin clasic. Radioterapia urmează chimioterapiei în mod uzual, însă în stadii avansate ale bolii, chimioterapia poate fi terapie singulară sau în asociere cu radioterapia.

Medicamentele chimioterapice pot fi administrate pe cale orală, intravenoasă sau ambele. Există anumite combinații de chimioterapice utilizate în tratamentul limfomului Hodgkin.

Efectele adverse ale chimioterapiei depind de medicamentele administrate. Cele mai frecvente sunt: greața și pierderea părului. Pot apărea complicații grave pe termen lung, cum ar fi afectarea cardiacă, pulmonară, tulburări de fertilitate, alte cancere (leucemie).

Radioterapia – constă în utilizarea razelor X pentru a distruge celulele canceroase. În cazul limfomului Hodgkin clasic, radioterapia este des utilizată după chimioterapie.

Durata radioterapiei poate varia, în funcție de stadiul bolii. Este organizată în ședințe de 30 minute, în funcție de recomandarea medicului curant.  

Radioterapia poate avea reacții adverse precum înroșirea pielii și căderea părului din regiunile iradiate. De asemenea, pacienții resimt oboseală importantă pe parcursul acestor ședințe. Alte efecte adverse mai severe ar putea fi: boală cardiacă, infarct, afecțiuni tiroidiene, infertilitate, alte cancere (cancer mamar, pulmonar).

Transplantul medular – numit și transplantul de celule stem este o metodă de tratament prin care celulele medulare canceroase sunt înlocuite cu celule stem sănătoase din care vor prolifera limfocite sănătoase. Transplantul medular poate fi o alternativă de tratament pentru cazurile în care limfomul recidivează în ciuda terapiei, conform Sanador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel