Muzica prea rapidă, interzisă în sălile de sport pentru limitarea răspândirii virusului
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Muzica din sălile de sport va trebui să aibă ritm mai scăzut pentru a limita răspândirea coronavirusului, în Coreea de Sud.

Sălile de sport din capitala Coreei de Sud, Seul, și din localitățile înconjurătoare au primit indicații să nu mai pună muzică cu un tempo de peste 120 de bătăi pe minut (BPM) pentru a limita răspândirea coronavirusului. Și benzile de alergare vor fi limitate la o viteză de maxim 6 km/h.

Potrivit BBC, autoritățile oficiale de sănătate spun că restricțiile acestea îi vor opri pe sportivi să respire prea repede sau să se stropească reciproc cu transpirație. Coreea de Sud se luptă cu un nou val de infectări cu SARS-CoV-2, cu 1.100 noi cazuri raportate în 24 de ore duminică. Premierul Kim Boo-kyum a avertizat săptămâna trecută că țara est-asiatică a atins „nivelul maxim de criză”.

Ce presupun noile reguli care interzic muzica prea rapidă?

          

Astfel, conform noilor prevederi, cei care fac ore de antrenament de timpul Zumba, Spin sau aerobic în zona metropolitană a Seulului nu mai pot exersa pe muzică mai rapidă de 120 BPM de ieri. În plus, persoanele nu mai au voie să folosească mai mult de două ore spațiile închise în care se face sport, iar dușul este la rândul său interzis. Toate locațiile de sport se închid la 22:00.

Deținătorii de săli de sport au ridicat semne de întrebare în legătură cu măsurile impuse de autoritățile sanitare. Kang Hyun-ku, un proprietar al unei locații din Seul, a întrebat dacă este vreo dovadă că dacă sportivii care ascultă muzică clasică răspândesc mai puțin coronavirusul decât cei care se antrenează pe trupa BTS, faimoasă deja în toată lumea.

Autoritățile spun că era singura soluție pentru ca aceste locații să rămână deschise

             

Multe persoane își pun de unele singure muzică, în căști. „Cum le controlezi listele de redare?”, s-a întrebat sud-coreeanul proprietar de sală de sport. Totuși, oficialii spun că sălile de sport pot fi măcar deschise în aceste condiții, iar alternativa ar fi fost închiderea lor cu totul. Iar după cum stă treaba cu BPM-urile, se pare că fanii grupului BTS nu o să fie la fel de afectați ca fanii trupei Blackpink.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel