Muzeul Țăranului Român - 26 de ani. Invitație de nerefuzat la Muzeul de la Șosea
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 28 ian 2016, 14:39
WhatsApp
Vineri, 5 februarie 2016, Muzeul Țăranului Român împlinește 26 de ani de la (re)fondarea sa, ocazie cu care publicul este invitat la o (re)vizitare a Muzeului de la Șosea. În zilele de 5, 6 și 7 februarie, în intervalul orar 10:00-18:00, intrarea este liberă.

Cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la (re)fondare și pentru că din 8 februarie expoziția permanentă va fi dezactivată parțial, clădirea urmând să intre în proces de consolidare şi restaurare pentru o perioadă de 18 luni, publicul este invitat să (re)viziteze Muzeul de la Șosea.

În 1990, Ministrul Culturii, Andrei Pleșu îl numește la conducerea Muzeului de la Șosea, pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, împreună cu echipa sa, va reașeza colecția înstrăinată în anii comunismului și va face „să renască un muzeu centenar" (Irina Nicolau).

În anul 1996, a venit și marea recunoaştere internaţională: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Până în prezent, Muzeul Țăranului Român este singurul din România care deține această distincție în patrimoniul său.

Prin expozițiile temporare și colecțiile sale vechi, dar și recente, prin târgurile sale deja tradiționale și promovarea „produselor țăranului român", prin atelierele sale de creativitate pentru copii, prin diversitatea activităților sale culturale (lansări de carte și dezbateri, concerte și filme, colocvii și seri culturale etc.), Muzeul Național al Țăranului Român încearcă să fie mereu actual.

Vezi AICI ce alte surprize vă mai așteaptă la MNTR în perioada următoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?