Muzeu în Alpi, dedicat lui James Bond
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Muzeul lui James Bond
Muzeul lui James Bond
Primul muzeu dedicat în exclusivitate personajului James Bond se deschide la 12 iulie pe un vârf din Alpii austrieci, într-un peisaj care aminteşte de refugiul unuia dintre personajele negative ale filmelor cu celebrul agent 007.

Muzeul futurist intitulat 007 Elements se ascunde printre zăpezile eterne ale vârfului Gaislachkogl, cu o înălţime de 3.048 metri, situat în inima Alpilor austrieci, unde au fost turnate câteva scene din filmul 'Spectre' (2015). Construcţia se află în apropierea complexului Ice Q, un restaurant situat într-o clădire de sticlă, care a devenită faimoasă după ce a apărut într-una dintre scenele de acţiune cele mai palpitante ale filmului 'Spectre'. '007 Elements are o atmosferă cinematografică, iar clădirea, creată pe măsură pentru a găzdui muzeul, pare cuibul unui răufăcător din filmele cu James Bond', a declarat EFE Neal Callow, proiectantul şi designerul de platou al ultimelor patru filme din saga Bond ('Casino Royale', 'Quantum of Solace', 'Skyfall' şi 'Spectre').

Centrul, de 1.300 metri pătraţi în stil minimalist al acestei clădiri din sticlă şi oţel, este săpat parţial în stâncă pentru a se integra peisajului. Singurul mod de a ajunge la clădire este cu telecabina, care pleacă din staţiunea de schi Sölden şi pentru care preţul unui bilet este de 22 de euro. Cu un joc de lumini şi umbre, ecrane, tehnologie interactivă şi secvenţe din filme, cele nouă săli ale muzeului cufundă vizitatorul într-o 'experienţă reală' a universului celui mai cunoscut agent al serviciilor secrete britanice.

Pistolul de aur, printre exponate

Pot fi admirate mai multe obiecte originale din filmele James Bond, precum Jaguarul C-X75, care apare în 'Spectre', sau pistolul 'de aur' folosit de Sean Connery în 'Goldfinger'. Vizitatorii vor fi invitaţi într-o călătorie multisenzorială, cu peisaje care vor prinde viaţă şi un sistem de lumini care va accentua misterul şi proiecţiile vizuale, notează Callow. Potrivit lui, intenţia este de a transporta vizitatorul în universul Bond, într-o manieră 'elegantă' şi 'amuzantă', care, asemeni lumii în care se mişcă agentul 007, beneficiază de cele mai surprinzătoare tehnologii moderne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel