Mutu, scenariu spulberat despre schimbarea lui Bădulescu. Avertisment în PSD: Va fi exclus pe loc!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Gabriel Mutu, președinte interimar al PSD București, a lansat un avertisment ferm către membrii PSD, în contextul procedurii de schimbare a lui Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar al Capitalei. 

Urmează o ședință a Biroului Permanent al PSD București, iar Gabriel Mutu anunță că partidul va merge până la capăt cu schimbarea lui Aurelian Bădulescu. Procedura va fi una strictă, iar cine va vota împotriva PSD din interiorul partidului va fi exclus pe loc. În ceea ce privește scenariul potrivit căruia există riscul ca viitorul viceprimar să fie de la PNL, Gabriel Mutu spune că, în realitate, nu vorbim de un risc dacă s-ar ajunge în această situație, pentru că nici actualul viceprimar, dl Bădulescu, nu este om de partid, care să lupte pentru interesele PSD. 

Scenariu spulberat. ”Se înșeală amarnic”

”Vom merge cu procedura până la capăt, în sensul de a schimba viceprimarul Capitalei, pe dl Bădulescu. Domnia sa nu reprezintă interesele PSD în acest moment. Am tot auzit fel de fel de scenarii cum că ar exista o înțelegere să pună viceprimar de la PNL. Mesajul nostru este foarte simplu: noi nu avem viceprimar în acest moment! Dacă cineva se gândește că ne va pune în dificultate, se înșeală amarnic. Riscăm să schimbăm ceva ce nu-i al partidului tot cu ceva ce nu-i al nostru. Eu îi sfătuiesc pe cei bolnavi de scenarită să se gândească de două ori înainte de a lansa o astfel de teorie.” subliniază Gabriel Mutu, într-o declarație pentru DCNews

Procedură strictă: ”Va fi exclus pe loc”

”Noi am îndeplinit condițiile legale, avem semnăturile strânse pentru convocarea unei ședințe extraordinare și asta vom face, vom merge până la capăt, vom convoca ședința extraordinară, avem semnăturile pentru ordinea de zi cu privire la cele două puncte, de schimbare și de numire a unui nou viceprimar, avem și o propunere pe care noi o avem pentru această funcție care a fost validată deja de Biroul Permanent al PSD București. Decizia va fi adusă la cunoștința tuturor consilierilor generali PSD în cadrul unei ședințe pe care o vom avea săptămâna viitoare. Ba mai mult, ca să se știe public cum vom proceda, toți consilierii generali PSD vor fi supravegheați în momentul votului, de către liderul de grup, așa cum dl Bădulescu, când a fost validat, a vrut să se asigure că membrii PSD respectă decizia partidului, așa vom face și noi când va veni vremea votului pentru numirea altui viceprimar pe care-l vom pune tot de la PSD. Dacă vreun membru PSD votează împotriva altui membru PSD, va fi exclus pe loc! Nu va exista altă variantă, ca să fie clară treaba” atenționează Gabriel Mutu. 

Situație de criză la RADET 

În ceea ce privește candidatura lui Aurelian Bădulescu la președinția PSD București, Gabriel Mutu afirmă că ”un om care nu înțelege cum funcționează structurile unui partid nu are cum să candideze la o funcție de conducere. Dl Bădulescu nu recunoaște structurile de conducere ale partidului, deci nu poate face parte din ele. Mai mult, i-aș recomanda să-și canalizeze energiile spre a găsi o soluție concretă, clară, fezabilă, legală pentru a rezolva problema societății Energetica SA. Din cauză că procedura a fost viciată prin interpretarea eronată a legii, ajungem în situația în care RADET să intre în faliment, să nu și mai poate onora plățile către furnizori și să punem bucureștenii în situația de a nu mai avea căldură. Dl Bădulescu, dacă tot este plin de energie, să și-o canalizeze către rezolvarea acestei probleme, nu să ceară consilierilor generali în continuare să voteze cu două treimi, ceea ce deja a fost declarat ilegat de către o instanță. Să găsească soluție, că am văzut că s-a sfătuit cu doamna primar general. Tot cu doamna primar general să se sfătuiască și să vină cu o soluție legală, concretă, fezabilă care să fie aplicată pentru o această problemă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel