Mutări în politica ieșeană
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
gheorghe nichita
gheorghe nichita
Președintele Consiliului Județean Iași va avea un nou consilier personal începând de luni.

Fostul primar Gheorghe Nichita va fi consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Iași începând de luni. Nichita este cercetat și judecat pentru fapte de corupție.

Președintele CJ Iași, Maricel Popa, a declarat, sâmbătă, potrivit Agerpres, că fostul edil Gheorghe Nichita va fi consilierul său personal pe proiecte de dezvoltare și accesări de fonduri europene.

„Până la pronunțarea sentinței în dosarele în care este anchetat, Gheorghe Nichita beneficiază de prezumția de nevinovăție. El va fi consilierul meu personal pentru că are mare experiență în administrația publică. Vrem să folosim experiența de 30 de ani pe care dumnealui o are în administrație”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași.

Conform acestuia, Nichita nu va avea drept de semnătură, dar va fi împuternicit să îl reprezinte și să negocieze cu decidenții de la București prioritatea proiectelor de la Iași.

 [citeste si]

„Avem proiecte mari. Avem proiecte de implementat. Avem parcul industrial, avem parcul agricol. Dumnealui are foarte multă experiență și poate să meargă la București. Eu nu mă pot clona chiar de fiecare dată. (...) Nu va semna acte, ci va face parte dintr-o comisie, va aduna informații despre toate proiectele Consiliului Județean și mi le va aduce la cunoștință. Cu experiența lui vrem să dinamizăm un pic activitatea din Consiliul Județean. (...) Avem foarte puțini oameni care au experiență administrativă”, a declarat Maricel Popa.

Gheorghe Nichita este trimis în judecată în două dosare în care procurorii DNA îl acuză de fapte de corupție. În unul din dosare, fostul primar al Iașiului este acuzat de procurorii anticorupție că ar fi folosit Poliția Locală pentru a-și urmări amanta, o angajată aflată în subordinea sa. În al doilea dosar, Nichita este acuzat că ar fi cerut și primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel