Data publicării:

Mutarea Germaniei pentru a-și proteja băncile de preluările străine

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Germania vrea să își protejeze băncile de preluările străine.

Citește și articolul - Apare un nou sistem de plată. Băncile europene se desprind de Visa și Mastercard

Astfel, Germania ia în considerare introducerea unei legi pentru a proteja băncile interne de preluările transfrontaliereAnunțul a fost făcut duminică de publicaţia italiană La Repubblica, într-un moment în care UniCredit SpA caută să realizeze o fuziune cu Commerzbank AG, transmite Reuters.

Berlinul a fost surprins de majorarea participaţiei deţinute de UniCredit în Commerzbank, o mişcare care ar putea duce la o fuziune, conform băncii italiene.

Ar putea urma exemplul Poloniei

Guvernul german ar putea urma exemplul Poloniei, care are o lege menită să prevină cumpărarea integrală a unei bănci poloneze de creditori străini şi prevede ca băncile să rămână listate la Bursa de la Varşovia, susţine La Repubblica, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe din Germania a dezminţit că ţara ia în considerare introducerea unei legi pentru a proteja băncile interne de preluările transfrontaliere.

'Dezminţim această informaţie', a declarat oficialul german. Cu o participaţie de 21%, bancă italiană UniCredit este în prezent cel mai mare acţionar de la Commerzbank, urmat de statul german (cu o participaţie de 12%) şi fondul american de investiţii BlackRock Inc (care deţine aproximativ 7,2% din acţiuni), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel