Data actualizării:
Data publicării:

Unde să te retragi lângă București ca-n America. Un profesor a făcut această mutare: Repede și sănătos

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Modelul din America poate fi oricând aplicat în România. Iată cum e posibil! 

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit, în cadrul emisiunii DCVotez, despre modelul din SUA aplicat în România: ”Am un coleg care, la pensie, a vândut apartamentul din București și a luat un apartament din Slobozia. I-a rămas o sumă importantă de bani și a constatat că este un cost al vieții mult mai mic decât în Capitală, deși cele două orașe sunt doar la o oră distanță”. 

Asta se întâmplă și-n America, acolo unde oamenii se mută în orășele mai mici la pensie, mai liniștite și mai puțin costisitoare. Alexandru Potor, candidatul PSD la Primăria Slobozia, menționată de Val Vâlcu a afirmat: ”Aștept și medici să vină, pentru că avem nevoie de ei, pe lângă profesori, pe lângă ingineri. În mod special, așteptăm copiii orașului care au făcut facultatea în orașe mari și de multe ori există tentația aceasta de a rămâne în alte părți”. 

Din declarațiile candidatului, reiese că orașul de la o oră de București încă nu trăiește ”visul american”. Totuși, el subliniază că în Slobozia se construiește o casă pe pământ mai repede și mai sănătos, alternativă la ”decât să stai înghesuit în zona de Nord a Bucureștiului, să faci în trafic 2-3 ore pe zi”. 

Alexandru Potor susține că, de fapt, orașul ar putea fi o alternativă pentru tineri, dând exemplul personal: ”Soția mea duce copiii la grădiniță în 20 de secunde și 2-3 minute până la școală”.

”Eu cred că Slobozia nu e doar un loc de retragere... citește mai mult și vezi și VIDEO pe DCNEWSTV

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF 41240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel