Mustărie și mâncare tradițională la Târgul Festin Românesc din Parcul Sebastian
O nouă serie a Târgurilor de produse tradiționale Festin Românesc va debuta în 30 septembrie, în Parcul Sebastian din București. Acesta va găzdui toate cele cinci ediții de toamnă-iarnă 2011 ale deja celebrelor târguri, unde deliciile culinare tradiționale sunt la ele acasă.
Evenimentele sunt programate astfel: 30 septembrie - 2 octombrie, 28-30 octombrie, 11-13 noiembrie, 2-6 decembrie, 17-23 decembrie.
”Întrucât edițiile anterioare ale târgurilor „Festin Românesc” s-au bucurat de succes în rândul vizitatorilor, organizatorii îi vor întâmpina și de această dată cu noutăți pe iubitorii de mâncare tradițională, gurmanzi și gurmeți, astfel încât plăcerea degustărilor să fie deplină. Astfel, primul targ va fi dedicat recoltelor toamnei bogate, iar atracția acestuia va fi mustăria instalată pe loc, pentru a face ca mustul proaspăt să curgă în paharele vizitatorilor.”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorului.
Vizitatorii se vor mai putea opri la restaurantul prezent în târg, pentru a servi din mâncărurile aburinde: sarmale maramureșene, grătare din cărnuri aromate și legume perpelite.
Peste 25 de mici producători din țară vor mai fi prezenți în Târgurile „Festin Românesc”, pentru a oferi:
- brânza din lapte de vacă, oaie și capră cu derivate: cașcavele (afumate și neafumate), telemea, urdă (dulce și sărată), burduf (simplu și în coaja de brad), specialități de brânză cu verdețuri, casuri (brânză fermentată în mod tradițional) – oferite de producători din Fundata (Brașov), Jina Sibiului, Galați, Asau (Bacău) și Topoloveni (Argeș)
- carne și preparate din carne (cârnați, pastrame, afumături): specialități din rață, gâscă și jigo de berbecuț; specialități secuiești; pastrame și cârnați din carne de vânat; pastrame și cârnați din oaie; salamuri, parizer, cârnați, tobă, mușchiuleți crud afumați și tradiționali românești – oferite de producatori din Covasna, Suceava, Botoșani și Galați;
- sarmale maramureșene cu brânză, ceapă verde și pasat, sarmale maramureșene de post cu ciuperci și pasat și plăcintă maramureșeană cu brânză - produse tradiționale atestate din 2009;cafea la nisip;
- specialități internaționale: italienești (brânzeturi, prosciutto), franțuzești (dulcețuri) și ungurești;
- pâine și specialități de panificație;
- miere de albine: miere ecologică, specialități preparate cu miere și propolis;
- sucuri și braga – oferite de producători din Blaj (Alba) și Constanța;
- dulciuri, cozonaci și plăcinte produse pe loc, în târg, dulci și sărate, covrigi și turtă dulce – oferite de cofetari și patiseri din Maramureș, Suceava, Botoșani și Topoloveni;
- ceaiuri și siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe și cereale (braga);
- băuturi alcoolice de la cramele Botarcani (Argeș), Pietroasele Buzău și palincă Tramuta de Bihor;obiecte meștesugărești, vase din ceramică, îmbracăminte (ii, rochii), covoare oltenești, obiecte casnice și mic mobilier din lemn, podoabe, arame și produse din piele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News