Muștar de struguri: un sos uimitor pentru brânzeturi și friptură, pe care îl poți face acasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Muștar de struguri, un sos uimitor pentru brânzeturi și friptură, pe care îl poți face acasă. Sursa - Pexels
Muștar de struguri, un sos uimitor pentru brânzeturi și friptură, pe care îl poți face acasă. Sursa - Pexels
Muștarul de struguri este o rețetă culinară siciliană, care are o aromă particulară, ușor acră și picantă. Gustul său depinde de ingredientele pe care le veți adăuga: mere, smochine, fructe citrice, scorțișoară, cuișoare sau altele.

Azi, veți afla cum puteți prepara muștar de struguri la domiciliu: veți pune pe mese un sos uimitor pentru brânzeturile vechi și friptură. În același timp, veți reutiliza fructele rămase, care altfel ar fi aruncate. 

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 

1 kg de struguri( albi sau negri, după preferință),

2 mere roșii,

un fruct de   mango,

o ceapă,

6 nuci tocate,

scorțișoară,

cuișoare,

ardei iute.

 

Muștar de struguri: un sos uimitor pentru brânzeturi și friptură, pe care îl poți face acasă. Rețeta pas cu pas

 

În primul rând, dacă intenționați să pregătiți mai mult muștar, trebuie să sterilizați toate  recipientele pe care le veți folosi.

Apoi spălați și decojiți toate fructele. Chiar și strugurii trebuie decojiți. În această rețetă propunem o variantă cu mere, mango și ceapă, dar puteți alege și alte fructe după gust. Toate fructele se taie în cuburi de aceleași dimensiuni, iar ceapa - în felii subțiri. 

Pizza cremoasă și ușoară cu blat de orez. Trucul pentru o crustă crocantă și delicioasă

Datorită conținutului înalt de zahăr din struguri, acest muștar nu necesită zahăr în plus. Puneți  boabele de struguri într-o cratiță mare, pe care o aduceți pe foc. Când fructele încep să fiarbă, se adaugă condimentele alese, în acest caz, scorțișoară, cuișoare și un vârf de ardei iute.


Amestecă morcovii cu făină. Vei obține cel mai delicios tort, pe care l-ai gustat vreodată

După aproximativ douăzeci de minute, adăugați și cuburile de mere, mango și feliile de ceapă. Amestecând cu o lingură de lemn, lăsați compoziția să fiarbă, aproximativ o oră, la foc mic.

În acest timp, puteți steriliza borcanele cu apă clocotită: acestea trebuie apoi uscate cu grijă. Gustați muștarul pentru a corecta dozele de condimente. La final, pentru o aromă intensă, adăugați  șase nuci tocate, care vor oferi muștarului o aromă  rustică. Turnați apoi compoziția în borcane și  închideți strâns capacele.

Amestecă trei roșii cu făină. Veți obține o pâine delicioasă și super moale. Copiii o vor adora

Pentru o conservare corectă a muștarului, borcanele trebuie înfășurate într-o cârpă, așezate într-o oală mare, umplută cu apă și pusă pe foc. După aproximativ un sfert de oră opriți focul și lăsați borcanele în apă până când se răcește. Astfel, muștarul poate fi păstrat până la șase luni de la preparare. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel