Musk anunță ”amnistia generală” pe Twitter
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Elon Musk a anunțat joi o schimbare de politică pentru Twitter, în care doar conturile care fac spam sau încalcă legea vor rămâne interzise.

Cea mai recentă mișcare a lui Musk urmează restabilirii conturilor personale ale fostului președinte Donald Trump și ale reprezentantului Marjorie Taylor Greene (R-Ga) la începutul acestei săptămâni, urmând promisiunea lui de ”absolutism liber de exprimare”. Musk a spus că politica, pe care el o numește ”amnistia generală a conturilor suspendate”, va intra în vigoare săptămâna viitoare.

La mai puțin de o lună de la deținerea companiei, Musk și-a redus dramatic personalul, ceea ce a făcut ca mai mult de jumătate din cei mai buni 100 de agenți de publicitate să fugă de pe platformă și să atragă un avertisment puternic din partea legislatorilor și autorităților de reglementare din Washington. Musk se bazează acum pe feedback pe propria sa platformă – în loc de consiliul său de moderare a conținutului propus cândva – pentru a restabili conturile interzise. Majoritatea celor permiși înapoi au legături de extremă-dreapta și au fost suspendați anterior pentru răspândirea dezinformării, incitarea la violență sau difuzarea discursurilor instigatoare la ură pe platformă.

Cel mai recent sondaj al miliardarului – care a fost publicat miercuri și s-a încheiat joi – a întrebat dacă Twitter ar trebui să ofere amnistia conturilor suspendate atâta timp cât acestea nu au încălcat legea sau ”se angajează într-un spam flagrant”. Peste 70% dintre respondenți au votat ”da”. Sondajul  a avut peste 3 milioane de voturi exprimate, scrie Politico.

Citește și:

An trist pentru Elon Musk. Averea lui a scăzut sub 200 de miliarde de dolari

verea netă a lui Elon Musk - directorul general al Tesla, SpaceX şi Twitter - a scăzut cu 100,5 miliarde de dolari anul acesta, conform Bloomberg Billionaires Index, dar acesta rămâne cel mai bogat om din lume, cu o avere de 169,8 miliarde de dolari, informează Agerpres.

Pe locul doi în topul celor mai bogaţi oameni din lume se află Bernard Arnault - deţinătorul LVMH, cel mai mare grup de lux din lume - cu o avere de 157 miliarde de dolari, arată datele Bloomberg şi Forbes.

Cu doar un an în urmă, când acţiunile companiilor din domeniul tehnologiei înregistrau creşteri la bursă, povestea era diferită pentru Musk - directorul general şi principalul acţionar al Tesla, cel mai valoros producător de vehicule electrice. Când acţiunile Tesla au atins nivelul de vârf de aproximativ 410 dolari în noiembrie 2021, averea netă a lui Musk se situa la 340 miliarde de dolari, conform estimărilor Bloomberg. La acel moment, pe locul doi era fondatorul Amazon, Jeff Bezos, cu o avere de aproximativ 200 miliarde de dolari.

Dar de atunci titlurile Tesla au scăzut cu peste 59% din cauza temerilor privind recesiunea, a încetinirii cererii pentru vehicule electrice, iar decizia lui Musk de a achiziţiona reţeaua de socializare Twitter a afectat încrederea investitorilor. În plus, rechemările la service au afectat perspectivele de creştere ale Tesla.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel