Data publicării:
Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Rețeta care nu are cum să nu-ți placă
Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Rețeta care nu are cum să nu-ți placă. Musacaua cu cartofi si ciuperci este un preparat delicios, care dă gata orice musafir, în perioada Postului Crăciunului.
Ingrediente
- jumătate kg de cartofi
- Jumătate kg ciuperci
- 2 cepe
- 1 morcov
- 4 linguri ulei
- 50 g margarină
- 3 linguri bulion
- mărar
- pătrunjel
- sare şi piper
Cum se prepară
Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun la fiert. Din ei se prepară un piure moale cu margarină, sare cu piperul. Ceaps şi morcovul se curăţă, se taie şi se călesc în uleiul încins. Se adaugă apoi ciupercile curăţate şi tăiate mărunt, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert. După ce scade apa, se lasă la răcit şi se trec prin maşina de tocat.
Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Se adaugă apoi bulionul, verdeaţa tăiată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper. Se unge o tavă cu margarină şi se aşază în straturi alternative piureul de cartofi şi legumele călite.
Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Se repetă operaţia şi se finalizează cu un strat de cartofi. Deasupra se pune o ceaşcă de bulion dizolvat în apă, restul de verdeaţă tocat mărunt. Se lasă la cuptor, la foc potrivit în jur de 30 de minute.
Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Dacă nu vrei să faci piure, poţi fierbe cartofii în coajă, îi laşi la răcit, apoi îi tai felii subţiri şi aşezi stratul de cartofi cu ciupercile călite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News