Data publicării:

Mureş: Poliţia Rutieră a verificat conducătorii de vehicule şi microbuzele destinate transportului de elevi

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp

Serviciul Poliţiei Rutiere Mureş a convocat luni, în premieră, toate vehiculele destinate transportului de elevi din judeţ, pentru verificarea stării tehnice a microbuzelor şcolare şi documentele conducătorilor acestora, pentru prevenirea unor incidente în care să fie implicaţi elevii care beneficiază de transport la şcoală.

"Având în vedere că se apropie debutul anului şcolar, am considerat oportun să avem o întâlnire cu conducătorii de vehicule destinate transportului de elevi, atât pentru a cunoaşte această categorie de conducători auto, cât şi pentru a proceda la un instructaj al conducătorilor auto şi a coordonatorilor acestei activităţi din cadrul primăriilor. Şi nu în ultimul rând, dorim să efectuăm o inspecţie tehnică periodică şi o verificare a valabilităţii documentelor destinate acestui tip de transport. La nivelul judeţului Mureş nu ne-am înregistrat cu evenimente în care să fie implicate aceste vehicule destinate transportului de elevi, nici nu ne dorim acest lucru, iar din acest motiv convocăm aceste întâlniri de lucru şi vom continua, după începerea anului şcolar, cu verificarea în trafic a acestor categorii de vehicule şi a conducătorilor auto. Vom verifica valabilitatea documentelor, starea tehnică, portul centurilor de siguranţă, testarea alcoolscop a acestor conducători auto. În speţă tot ce înseamnă activitatea rutieră. În primul rând dorim să prevenim, pentru că dacă se întâmplă evenimentul, e tardiv deja", a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Mureş, comisar şef Ioan Florin Pop.

La invitaţia Poliţiei Rutiere Mureş au răspuns mare parte dintre conducătorii celor 118 autovehicule din judeţ cu care sunt transportaţi elevii, iar câteva maşini nu au făcut deplasarea la Târgu Mureş pe motiv că sunt în service.

Conducătorii microbuzelor şcolare s-au arătat în general mulţumiţi de modul în care maşinile sunt întreţinute de primării, unii dintre ei manifestându-şi speranţa că vor primi altele noi, dată fiind vechimea şi uzura acestora, unele având şi câte 13 ani vechime. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel