Data publicării:

Mureş: Peste 66.000 de locuitori au rămas fără apă din cauza unei avarii la o conductă magistrală

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Peste 66.000 de oameni din municipiul Reghin şi din 11 comune limitrofe au rămas, miercuri, fără alimentare cu apă potabilă, în urma unei avarii care s-a produs la o conductă magistrală, fapt ce a dus la convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Compania AQUASERV SA - Sucursala Reghin a anunţat consumatorii că, pentru remedierea unor avarii majore apărute pe magistrala de distribuţie DN 600, se sistează furnizarea apei potabile începând de miercuri, ora 16,00 până joi la ora 16,00 (estimare), în municipiul Reghin şi în alte 11 comune.

Prefectul Mircea Duşa a declarat, pentru AGERPRES, că a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru joi dimineaţă şi că a trimis deja la faţa locului reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, precum şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, pentru identificarea locurilor în care să fie amplasate containerele şi cisternele cu apă potabilă şi cu apă menajeră.

"Au fost deja mobilizate cisterne, inclusiv de la firme private, care să asigure furnizarea apei potabile pentru populaţia afectată, iar apa menajeră va fi distribuită prin containerele ISU şi ale operatorului de apă. În municipiul Reghin vor fi amplasate 19 containere şi cisterne, care vor fi alimentate în această noapte, astfel încât dimineaţă populaţia să aibă apă, precum şi la Spitalul Municipal şi la Căminul de Bătrâni, care mai au o rezervă de apă până dimineaţă. În continuare echipele operatorului de apă sunt în teren pentru a depista zona în care s-a produs avaria, fiind vorba despre o conductă magistrală de 600", a explicat Duşa.

În judeţul Mureş temperaturile din ultimele zile au fost de peste 31 de grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel