Muraru, ambasador în SUA. Ruptură în sistemul diplomatic. Ardelean, PNL: Ai nevoie de un șoc pe sistem
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Ben Oni Ardelean
Facebook - Ben Oni Ardelean
Ben Oni Ardelean consideră că diplomația românească, deși văzută ca un parteneriat al SUA, ar trebui să fie susținută de investiții în componenta economică. 

„România este privită ca un partener puternic, în continuare, în Congresul american?”, a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.       

„Și important”, a completat Ben Oni Ardelean. „Mai ales că am participat la instalarea noului ambasador, a domnului Andrei Muraru, care dincolo de faptul că îmi este prieten, cred că va face o prestație foarte bună la Washington, este o ruptură în sistemul diplomatic, dar în același timp câteodată ai nevoie de un șoc în sistem ca să poți să resuscitezi lucrurile și cred că în contextul acesta, care este un tip plăcut, agreabil, foarte bun relațional, iar America, prin excelență, este o țară cu care trebuie să relaționezi foarte bine, cred că contextul actual îl va avantaja ca să poată prezenta România într-o lumină bună. Dar, știți că întotdeauna în diplomație, trebuie să se întâmple ceva acasă, nu pot să vin să vând gogoși, scuzați-mi expresia neacademică, când acasă sunt lucrurile într-un fel mai puțin plăcut. De aceea cred că pe toți diplomații noștri îi avantajează sau îi dezavantajează ceea ce se întâmplă în intern.          

Pași concreți și investiții în componenta economică a parteneriatului România - SUA  

Pentru parteneriatul acesta strategic pe care îl avem cu America, ceea ce îmi doresc de mult și spun deseori, este ca România să facă pași concreți în a pune și alte componente la acest parteneriat și aici mă refer la componenta economică în mod principal. Americanii când investesc într-o anumită locație se și asigură că respectiva locație este sigură, este safe”, a precizat Ardelean, pentru DCNews. 

„Aici depinde și de economia de piață, ori la noi mediul nu e foarte prietenos. Companiile străine nu au niciun fel de obstacole în România, spre deosebire de companiile autohtone, care sunt călcate zi și noapte de autoritățile de control ale statului. Străinii nu au astfel de probleme, însă în același timp ține de piață”, a adăugat Bogdan Chirieac.           

Vezi mai multe în video:


                                                                

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel