Municipalităţile din Deva şi Hunedoara ar putea dezvolta un proiect turistic comun
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Municipalităţile din Deva şi Hunedoara ar putea dezvolta un pachet turistic comun, în care vizitatorii să aibă posibilitatea să vadă, în acelaşi program, obiective istorice importante din cele două oraşe, respectiv Cetatea Devei şi Castelul Corvinilor.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a menţionat că se gândeşte la un proiect prin care obiectivele turistice ale judeţului Hunedoara să fie incluse într-un pachet de servicii special, ţinând cont de potenţialul zonei.

"Eu cred din tot sufletul că Deva şi Hunedoara, de fapt, întreg judeţul Hunedoara, este pretabil, în viitor, să-l dezvoltăm ca pe un judeţ turistic. Am în plan o colaborare cu celelalte primării, cu Consiliul Judeţean Hunedoara, pentru ca împreună să creăm acele pachete turistice atractive pentru ca turiştii din ţară şi din străinătate să ne viziteze judeţul şi fiecare oraş în parte", a declarat, joi, primarul Devei.

Propunerea unei colaborări în domeniul unor pachete turistice comune este agreată de edilul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, care a apreciat că este important ca administraţiile locale din cele două oraşe să conlucreze cât mai repede.

"Important este ca aceste două comunităţi să găsească o cale de a conlucra, cât mai rapid. La Castelul Corvinilor vin undeva la 400.000 de turişti pe an, care trebuie să viziteze şi Deva. Aici nu este vorba de un moft, ci despre o necesitate, pentru ca să putem da acea anvergură a turismului în judeţul Hunedoara", a spus Bobouţanu.

Administraţiile locale din Deva şi Hunedoara au semnat recent contracte cu finanţare nerambursabilă în valoare totală de 10 milioane de euro, pentru reabilitarea Incintei 1 din Cetatea Deva şi a Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Cetatea Deva este atestată în 1269 şi este vizitată anual de circa 200.000 de turişti, în calcul fiind incluse doar persoanele care urcă pe cetate cu telecabina.

În ceea ce priveşte Castelul Corvinilor din Hunedoara, se estimează că acesta va fi vizitat în anul 2019 de circa 400.000 de turişti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel