Muncitori, ținuți ostatici de un bărbat. Dumitru Coarnă și Dan Antonescu, informații la cald. Cum a acționat Poliția
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Muncitori, ținuți ostatici de un bărbat. Dumitru Coarnă și Dan Antonescu, informații la cald. Cum a acționat Poliția
Muncitori, ținuți ostatici de un bărbat. Dumitru Coarnă și Dan Antonescu, informații la cald. Cum a acționat Poliția
Dumitru Coarnă și Dan Antonescu au reacționat, luni seară, după ce un bărbat din Onești a sechestrat, într-un imobil din localitate, doi muncitori care efectuau lucrări de reparații. Cei doi muncitori ar fi murit. Bărbatul acuzat de sechestrarea celor doi a ajuns la spital.

Bărbatul de 68 de ani a intrat în apartamentul unde cei doi bărbați munceau. Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, fiind supărat pentru că renovau apartamentul din care el fusese evacuat. Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă.

Dumitru Coarnă: Complicat să dau un răspuns acum

„Eu cred că este prematur să ne pronunțăm acum, pentru că suntem la cald. Să lăsăm puțin să se așeze lucrurile, să vedem exact ce s-a întâmplat, să aflăm ordinea lucrurilor, să vedem dacă Poliția putea să intervină înainte de producerea acestui tragic eveniment. Pentru că, până la urmă, acolo a fost un negociator. Sigur, e o anchetă în derulare. Repet: e la cald, e prematur să ne pronunțăm cu privire la vinovați”, a spus Dumitru Coarnă, luni, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”.

„E greu să răspund acum dacă Poliția a intervenit bine sau nu. E complicat pentru mine să dau un răspuns acum, de aceea aștept să văd evenimentele, informările care vor apărea. Urmează o cercetare la locul faptei”, a adăugat Dumitru Coarnă. 

Dan Antonescu: Care e cauza, unde au scăpat lucrurile de sub control


Ulterior, a intervenit și Dan Antonescu, specialist criminolog: „În primul rând, noi mergem la efect, haideți să vedem care e cauza. Omul acesta, din ce a relatat colegul dumneavoastră, a avut 11 ani de proces pentru locuința respectivă. Din câte am înțeles, după ce s-a dat sentința definitivă și a pierdut categoric, a făcut o criză de nervi, de furie. S-a dus în apartamentul care i-a aparținut și a găsit acolo, în opinia lui, doi intruși. Oamenii nu aveau nicio vină. Își vedeau de munca lor, liniștiți. De aici încolo, lucrurile scapă de sub control. E clar că era pus pe scandal.

Polițiștii au venit cu cele două variante în astfel de situații: cu negociatorul și echipa de intrare în forță. Niciodată nu se merge doar pe o singură variantă. Când au constatat că negocierea nu urmează un curs favorabil, au intrat în forță.” 

Ce s-a întâmplat cu agresorul

Agresorul a ajuns la spital. Este internat, în stare stabilă, urmează ca medicii să îl ducă în sala de operație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel