Muncitori români plecați în Germania. Tăriceanu, mișcare BOMBĂ
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit despre viitoare audieri din Parlament în legătură cu muncitorii plecați în Germania.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit despre viitoare audieri din Parlament în legătură cu muncitorii plecați în Germania, la Antena 3.

„Urmează moțiune simplă la adresa ministrului Agriculturii și chiar adineauri am terminat ședința Comisiei de politică externă la care s-a primit o informare din partea Biroului Permanent al Senatului în baza căruia președinții Comisiilor de politică externă, de afaceri europene și de muncă vor invita luni, cel mai probabil la ora 13, în Parlament, prin prezență fizică, ministrul de Externe și ministrul Muncii pentru audieri în legătură cu situația muncitorilor români care au plecat la muncă în străinătate, în Germania, în special", a transmis Călin Popescu-Tăriceanu.

Situația gravă

„După cum avem informații, situația lor este una extrem de serioasă, de gravă, un număr important de muncitori, 200, s-a îmbolnăvit, alții reclamă condiții improprii de muncă, condiții de muncă neconforme cu prevederile contractului și așa mai departe. Considerăm că autoritățile trebuie să dea răspunsuri la aceste probleme și, bineînțeles, să se ocupe de muncitorii români care sunt acolo, pentru a-i proteja", a explicat președintele ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel