Multe spitale din China opresc secțiile de maternitate, din cauza scăderii natalității
Numeroase spitale din China au întrerupt serviciile de naștere a nou-născuților în acest an, relatează agenția de știri susținută de stat, Daily Economic News, iar experții din industrie avertizează cu privire la o "iarnă obstetricală" din cauza scăderii cererii în contextul unei scăderi record a nașterilor noi, notează Reuters.
Spitale din diverse provincii, inclusiv din estul Zhejiang și sudul Jiangxi, au anunțat în ultimele două luni că își vor închide departamentele obstetricale, potrivit unor anunțuri consultate de Reuters.
Al Cincilea Spital al Poporului din orașul Ganzhou din Jiangxi a declarat pe contul său oficial de WeChat că serviciile obstetricale vor fi suspendate începând cu 11 martie.
Spitalul de Medicină Tradițională Jiangshan din Zhejiang a anunțat pe pagina sa de WeChat că afacerea sa obstetricală se va opri începând cu 1 februarie.
Închiderile survin în timp ce factorii de decizie chinezi se confruntă cu modul de stimulare a dorinței cuplurilor tinere de a avea copii, în timp ce autoritățile se confruntă cu o problemă demografică în creștere a unei societăți care îmbătrânește rapid.
Populația Chinei a scăzut pentru al doilea an consecutiv în 2023, deoarece rata record de nașteri și decesele ridicate cauzate de COVID-19 au accelerat o scădere pe care oficialii se tem că va avea efecte profunde pe termen lung asupra potențialului de creștere al economiei.
Cele mai recente date disponibile de la Comisia Națională de Sănătate din China arată că numărul spitalelor de maternitate a scăzut la 793 în 2021 față de 807 în 2020.
Mass-media locală, inclusiv Daily Economic News, a menționat că numărul în scădere al nou-născuților face ca multe spitale să nu poată să își continue activitatea departamentelor lor obstetricale.
"Se pare că 'iarna obstetricală' vine fără zgomot," a relatat ziarul vineri.
Multe femei din China aleg să rămână fără copii din cauza costurilor ridicate pentru îngrijirea copiilor, a lipsei dorinței de a se căsători sau de a-și pune cariera pe pauză într-o societate tradițională în care sunt încă considerate principalii îngrijitori și în care discriminarea de gen rămâne prezentă.
Autoritățile au încercat să ofere stimulente și măsuri pentru a stimula rata de naștere, inclusiv extinderea concediului de maternitate, beneficii financiare și fiscale pentru a avea copii și subvenții pentru locuințe.
Dar China este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru a crește un copil în raport cu produsul intern brut per capita, a afirmat în februarie un important grup de reflecție chinez, arătând costurile de timp și oportunitate pentru femeile care nasc.
Se nasc mai mulți copii în spitale din întreaga China în Anul Dragonului, care a început pe 10 februarie, a relatat agenția de știri financiare Yicai, cu semnul zodiacal chinezesc dragon considerat a fi deosebit de auspicios. Dar demografii spun că orice creștere dintr-un "baby boom al dragonului" este probabil să fie de scurtă durată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News