MUGUR ISĂRESCU nu s-a decis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Comisiile de specialitate din Parlament vor audia în 10 iunie candidații pentru locurile din noul  Consiliu de Administrație al BNR. Listele vor fi definitivate pe  9 iunie. Potrivit unor informații, PSD îi va desemna în noul CA al BNR pe actualii membri Florin Georgescu, Marin Dinu şi Nicolae Dănilă, în timp ce UDMR o va susţine pe Agnes Nagy. MUGUR ISĂRESCU rămâne sigur Guvernator,  pentru al cincilea mandat , dacă își va depune CV.

În această toamnă, înainte de alegerile prezidențiale, mandatul întregului Consiliu de Administrație al BNR expiră. Potrivit Statutului BNR, membrii CA ai Bancii Naționale a României, cu nominalizarea conducerii executive, sunt numiți de Parlament, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor doua Camere ale Parlamentului.

Din câte se pare, PSD ar urma să desemneze patru din cei nouă membri ai noului Consiliu de Administraţie al BNR, în timp ce PNL, PDL, UDMR şi PC vor desemna, fiecare, câte un singur membru.

MUGUR ISĂRESCU. Potrivit Mediafax,  al nouălea membru, respectiv Guvernatorul, nu va fi desemnat de nicio formaţiune, astfel încât MUGUR ISĂRESCU, în cazul în care îşi va depune CV-ul pentru un nou mandat, va fi susţinut de toate partidele politice parlamentare. De altfel, premierul Victor Ponta a şi declarat, luni, după şedinţa coaliţiei guvernamentale, că guvernatorul Mugur Isărescu va fi susţinut de USD în Parlament.

Citește și: S-a aflat salariul lui Mugur Isărescu. Vezi cât câștigă Guvernatorul BNR

MUGUR ISĂRESCU va împlini la 1 august vârsta de 65 de ani. Declarația premierului Victor Ponta, de susținere a lui MUGUR ISĂRESCU pentru un nou mandat de Guvernator, poate fi luată ca o garanție că actualul Guvernator nu va decide să candideze la funcția supremă în stat, încurcând și mai mult calculele PSD și ale lui Victor Ponta. În ultimii ani, sondajele l-au prezentat pe MUGUR ISĂRESCU ca persoana în care românii au  încredere, iar tot mai multe voci spun că MUGUR ISĂRESCU ar fi o soluție de luat în calcul la președinția României. 

PNL a pierdut un post în CA al BNR, din cele două pe care le-a deţinut. Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a anunţat miercuri că Bogdan Olteanu şi-a depus CV-ul pentru acest loc.

CA al BNR este format din nouă membri, respectiv un guvernator, un prim-viceguvernator, doi viceguvernatori şi cinci membri. Mandatul Consiliului de Administraţie este de 5 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel