Mugur Ciuvică: Mamaia se duce în cap acum din două motive și nu au legătură cu ”prețurile mari”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto DCNews / Rodica Mitu
Foto DCNews / Rodica Mitu
Cândva denumită perla litoralului românesc, Mamaia a fost părăsită în 2022. Mugur Ciuvică vrea să compare prețurile din Mamaia cu cele din Zakynthos.

„Sunt multe legende. Săptămâna viitoare, mă duc să fac o investigație la Mamaia, să facem emisiune de acolo. Comparația cu prețurile... Eu merg în Mamaia de 15-20 de ani, din motive personale. Problema în Mamaia nu are legătură cu prețurile mari. În fiecare vară, au fost articole cu prețurile mari din Mamaia. Sunt niște cluburi de fițe cu prețuri mari. Nu alea contează. Mamaia se duce în cap acum din două motive. În primul rând, de când a plecat Mazăre, toți și-au bătut joc de locul ăla, considerând că e afacerea lui Mazăre. De atunci, primarii o lasă să se degradeze. Al doilea motiv pentru care nu sunt turiști e că nu sunt turiși pe nicăieri, nu doar în Mamaia. Nu sunt nici în Costinești, uitați-vă! Nu sunt nici în pensiunile din Maramureș”, a spus Mugur Ciuvică, miercuri, la DCNewsTV.

„Eu am fost, anul acesta, în Grecia. O să mă duc acum în Mamaia, în aceleași condiții, același tip de hotel, mănânc cam la fel, beau cam la fel. Vă zic de acum că în Mamaia mă costă cu 60-70 la sută mai puțin decât în Zakynthos. (...) Dacă în Grecia am cheltuit 100 lei, în Mamaia 60-70 lei”, a spus Mugur Ciuvică. 

„An de an, s-au dus oameni în Mamaia în cluburi. De ce? Că erau și acolo niște peisaje interesante. Cred că Buhnici ar fi fost mulțumit, de exemplu, la cluburi în Mamaia. Și atunci veneau oameni care cheltuiau bani acolo. Vara aceasta nu au mai venit nu pentru că li s-au părut brusc prețurile mari, ci din cu totul și cu totul alte motive”, a subliniat acesta.

„Și-au bătut joc primarii de stațiune și au creat deșertul ăla, care te deprimă”, a mai zis Mugur Ciuvică.

O nouă ediție Miercurea Neagră, cu Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică. Sezonul 2, episodul 40

Citește și...

Își permite România să compenseze facturile? Mugur Ciuvică: Ar fi chiar nenorocire, facturi de două-trei ori mai mari

Amintim că, săptămâna trecută, analistul politic Bogdan Chirieac și președintele GIP, Mugur Ciuvică, au discutat pe marginea situației facturilor la energie și gaz natural.

„Am aflat că onorabilul dumnevoastră guvern nu are bani să compenseze facturile, până la sfârşitul anului. Au zis că au nevoie de 10 miliarde de euro, deşi unele cifre spun de 8 miliarde, altele de 5 miliarde. La ce să ne aşteptăm? Şi-au făcut schema de compensare şi nu au calculat-o până la sfârşit? Ce să facem? Cum să facem? Ce să fie? Oprim aerul condiţionat, acum vara, tăiem încălzirea la iarnă? Daţi-ne un sfat", i-a spus Bogdan Chirieac lui Mugur Ciuvică, în emisiunea "Mirecurea Neagră", de la DCNews TV.

„Nu cred că se întâmplă treaba asta, pentru că, în mod normal, statul român câştigă foarte mulţi bani din preţul mărit al energiei şi al gazelor. La energie, 80% - 90% din energia care se consumă în România - energia electrică - este produsă de firme româneşti.

Curentul consumat în România este curent produs în România de firme de stat, nu numai că sunt româneşti. Păi, şi statul câştigă foarte mult de pe urma energiei scumpe. Cum să nu aibă bani de compensare? Aproape la fel cu gazul. (...) Per total, mai mult de jumătate din gazul care se consumă în România este scos din pământ de statul român şi vândut cetăţenilor şi firmelor. Statul român câştigă foarte mult de pe urma gazului scump. Cum să nu aibă bani de compensare? Dacă ar fi aşa, ar fi foarte rău. Dacă s-ar scoate chestia asta, ar fi chiar nenorocire. Ar fi nişte facturi de două-trei ori mai mari şi la gaz şi la electricitate", a spus Mugur Ciuvică. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel