Muammar Gaddafi ar putea fi ținta raidurilor aeriene ale coaliției
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
William Hague
William Hague

Ministrul britanic de Externe, William Hague, a sugerat că Muammar Gaddafi ar putea fi vizat de raidurile aeriene internaţionale din Libia, refuzând totuşi să "speculeze" în legătură cu obiectivele alese de coaliţiei.

"Nu vreau să speculez în legătură cu ţintele, care depind de circumstanţele de moment", a explicat ministrul, după o întrebare privind posibilitatea unui atac care să îl vizeze direct pe liderul libian, informează Mediafax.

"Totul depinde de modul în care oamenii se comportă. Ţintele sunt permanent în concordanţă cu rezoluţia ONU, accentul fiind pus pe protejarea civililor", a precizat Hague.

Ministrul britanic al Apărării, Liam Fox, evocase de duminică posibilitatea ca Muammar Gaddafi să fie vizat de raidurile aeriene.

La rândul său, secretarul american al Apărării, Robert Gates, s-a pronunţat împotriva unui raid care să îl vizeze direct pe liderul libian.

"Cred că este important să acţionăm în cadrul mandatului rezoluţiei Consiliului de Securitate ONU. Dacă vom începe să adăugăm obiective, cred că acest lucru va ridica probleme. Nu ar fi bine să fixăm obiective pe care nu le putem atinge", a explicat secretarul american al Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel