MS: Șase persoane au murit de frig în ultimele 24 de ore
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ger-om-adapost
ger-om-adapost

Ministerul Sănătății (MS) a informat că în ultimele 24 de ore au decedat șase persoane din cauza frigului. Astfel, la nivel național, numărul deceselor înregistrate la nivel național de la avertizarea ”cod galben de ger”  a crescut la 34, potrivit unui comunicat de presă emis de MS.

”În ultimele 24 de ore, au mai fost înregistrate alte 6 decese, în județele Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Iași și Maramureș. De la avertizarea cod galben de ger emisă de meteorologi, și până în prezent, la nivel național s-au înregistrat 34 decese din cauza hitopermiei severe”, se arată în comunicatul emis de MS.

Totodată, ”numărul persoanelor fără adăpost şi a celor cu hipotermie care au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, în ultimele 24 de ore, este de aproximativ 300, iar dintre acestea un număr de 118 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă”.

Citește și:

Cod Portocaliu pentru sudul şi sud-estul ţării, începând cu ora 18:00 Ninsoarea face ravagii în toată ţara. Vezi lista drumurilor închise la această oră “Freezing rain” lovește România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel