Motivul principal pentru care e greu de crezut că, în România, vom mânca insecte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Fotografie de la Karolina Grabowska / Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska / Pexels
Bulgaria vrea să fie lider regional în producerea proteinelor din insecte.

Mai mulți antreprenori și fermieri din Bulgaria au înființat Asociația Producătorilor și Procesatorilor de Insecte, potrivit publicației Lantul Alimentar. Antreprenorii au convenit că Bulgaria are un potențial uriaș în sectorul producerii alimentelor inovative: este singura țară din Peninsula Balcanică în care industria producerii de proteine ​​din insecte există deja și are ambiții serioase să se dezvolte.

Val Vâlcu a comentat subiectul la DCNewsTV, în cadrul emisiunii „Miercurea Neagră”.

„Apropo de criza globală, economică și așa mai departe, am o nedumerire. Nu știu cum se vor așeza apele în România. Am văzut că pe plan mondial ne îndeamnă să mâncăm insecte. Bulgaria a și anunțat că vrea să fie principalul furnizor de insecte al Europei. Cum împaci chestia asta, când la noi câștigă în instanță și blochează, ani de zile, dezvoltarea unei autostrăzi ONG-ul care apară gândacul cafeniu?! Și dumneavoastră îmi spuneți că de mâine o să mâncăm gândaci? E cam greu în România!”, a spus Val Vâlcu.

Miercurea Neagră, sezonul 2, episodul 41. Subiectele săptămânii, dezbătute la DC NEWS TV

Citește și...

Fructe învelite în foiţă de aur, torturi decorate cu praf de aur. Bulai: Aurul face chiar rău organismului

Fructe învelite în foiţă de aur, lichioruri în care plutesc fărâme de aur, îngheţate decorate cu praf de aur... Ireal? Nu. Aurul comestibil poate fi sub formă de foiţă de aur, o peliculă extrem de subţire, sau pulbere.

În cadrul emisiunii „Nod în Papură” de la DCNewsTV, sociologul Alfred Bulai a analizat cât de important este marketingul pentru a atrage consumatori.

„Sunt multe lucruri la care oamenii reacționează și sunt folosite în marketing. Diamant, aur, nu? Aurul face chiar rău organismului, adică nu este sănătos, te poți infecta cu aur dacă mănânci. Da, dar sună foarte bine că are aur! Ei chiar pot să pună, pentru că o cantitate super mică e insignifiantă. Probabil, metalele astea sau alte produse se mănâncă pentru că sunt pe carne, fructe”, a precizat sociologul Alfred Bulai la DCNewsTV.

Citește și...

Ciuvică: Aceasta e adevărata problemă cu Grindeanu, nu cine a fost pus director la Portul Constanța

Noi contre în coaliția de guvernare între PSD și PNL după schimbarea directorului Portului Constanța.

Directorul Florin Goidea a fost schimbat din funcție cu Florin Vizan, susținut de PSD. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că lucrurile în port nu funcționau așa cum ar fi trebuit, iar directorului Goidea i-a expirat mandatul. „Se vede clar că este vorba doar despre o decizie politică”, spune liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă, care îi cere explicații lui Marcel Ciolacu.

Mugur Ciuvică a spus că adevărata problemă din transporturi nu este cine a fost pus director la Portul Constanța, ci faptul că este posibil ca anul acesta să avem doar vreo 13 kilometri de autostradă.

„Problema este că PSD a pus o nulitate la Ministerul Transporturilor. Apoi... ce se întâmplă în Portul Constanța... ce mai e de zis? Adică Grindeanu este problema PSD-ului, nu Gigel din Portul Constanța. Iar Grindeanu nu se poate înconjura de oameni mai fraieri ca el pentru că nu există oameni mai fraieri ca el în domeniul transporturilor din România, omul fiind absolut aerian. Se vede din ce spune”, a zis Mugur Ciuvică. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel